Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azért nem adtak még szerződést...

Azért nem adtak még szerződést mert tesztelnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Megkaptam egy állást, a héten munkába is álltam, viszont szerződés még nincs. Amikor rákérdeztem, azt mondták, aki ezt intézi külföldön van, várhatóan jövőhéten jön. Gondoltam jó, legalább betanulom a munkát, meg attól dolgozgatok, ne higyjenek rosszat rólam. A gond ott kezdődik, hogy még elvileg nem kellett volna mindennap bemennem, legalábbis a legelején úgy egyeztünk meg, hogy mivel még úgy sincs szerződés és az előző munkahelyemen még kell intéznem dolgokat, így 1-2 nap kimarad a héten. Viszont az új főnököm ma jelezte finoman, hogy legyek kicsit aktívabb, mert vannak akik mindennap bemennek, rájuk nagyon büszke viszont jelenleg az én munkám is elvégzik és így nehéz lesz szerződést írni. Én erre borzasztóan megharagudtam, és nem is értem az egészet. Mivan?? Ezt így komolyan gondolják? Olyan mintha tesztelnének és csak akkor írnának szerződést ha elégedettek velem. Ezt komolyan megtehetik?

2021. szept. 17. 02:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%
Dolgoztál ingyen egy hetet, legközelebb ne legyél ilyen hülye
2021. szept. 18. 10:52
 22/25 anonim ***** válasza:
65%

"Bejelentve pedig még nem vagyok."

Ez a nagyobb probléma, nem pedig a szerződés hiánya. Jogilag most az van, hogy feketefoglalkoztatásban veszel részt.

Azonnal hagyd ott ezt a helyet!!!!

A pénzed után futhatnál, de értelmét nem látom, mert nagyobb tortúrával járna, mint amennyit érne.

"Persze lehet feljelenteni őket meg tanukat vadászni csak egy 2-3 hetes dolgozónak senki nem fog elmenni tanuskodni, mert mindenki félti az állását."

Ugye tudod, hogy ilyen nincs? Csak jelzem, hogy senki nem fogja őket megkérdezni, hogy akarnak-e tanúskodni, ha mondjuk beidézi őket a hatóság (vagy egy bíróság) a folyamatban lévő ügyben. A hamis tanúzást pedig a törvény bünteti!

Nem ezért nem látom értelmét, hanem azért, mert a tortúra nagy és hosszadalmas a kérdező esetében (tehát nem mindenki esetében).

2021. szept. 19. 05:45
 23/25 A kérdező kommentje:

Nem akarok a pénzem után futni. Felfogom tanulópénznek. Sokkal több stressz és költség lenne beléjük állni. Elengedem ezt az egészet.

Olyan értelemben a szerződés is probléma, hogy nem tudták konkrétan megmondani, hogy amíg nem bizonyítok nekik, addig nincs. Helyette hazudoztak, hogy máshol van az ember aki intézi stb. Nyilván tudták, hogy az ő feltételeikkel már egy napot se lettem volna náluk.

Az meg csak hab a tortán, hogy olyan a főnök aki már akkor fenyegetőzik amikor még nem is vagyok az alkalmazottja... Egyszer nem kérdezte volna meg, hogy kell-e segítség, minden rendben van-e az új munkával. Semmit.

Konkrétan nincs miért ott maradnom.

2021. szept. 19. 15:41
 24/25 anonim ***** válasza:
Rendben...
2021. szept. 20. 16:42
 25/25 anonim ***** válasza:

Az meg csak hab a tortán, hogy olyan a főnök aki már akkor fenyegetőzik amikor még nem is vagyok az alkalmazottja.

Tipikus magyar kisvallalkozo

2021. szept. 21. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!