Azért nem adtak még szerződést mert tesztelnek?
Sziasztok.
Megkaptam egy állást, a héten munkába is álltam, viszont szerződés még nincs. Amikor rákérdeztem, azt mondták, aki ezt intézi külföldön van, várhatóan jövőhéten jön. Gondoltam jó, legalább betanulom a munkát, meg attól dolgozgatok, ne higyjenek rosszat rólam. A gond ott kezdődik, hogy még elvileg nem kellett volna mindennap bemennem, legalábbis a legelején úgy egyeztünk meg, hogy mivel még úgy sincs szerződés és az előző munkahelyemen még kell intéznem dolgokat, így 1-2 nap kimarad a héten. Viszont az új főnököm ma jelezte finoman, hogy legyek kicsit aktívabb, mert vannak akik mindennap bemennek, rájuk nagyon büszke viszont jelenleg az én munkám is elvégzik és így nehéz lesz szerződést írni. Én erre borzasztóan megharagudtam, és nem is értem az egészet. Mivan?? Ezt így komolyan gondolják? Olyan mintha tesztelnének és csak akkor írnának szerződést ha elégedettek velem. Ezt komolyan megtehetik?
"Ezt komolyan megtehetik?"
Na most, hogy is mondjam... Ha engeded, hogy megtegyék, akkor megteszik. Én mindenesetre keresnék tovább állást. Tudom, elkeserítő, de ez így nem pálya. Ha így döntesz, akkor legalább mondd meg a magadét a főnöknek.
Kerdezo. Egy másik kerdesnel mar kifejtettuk egy masik valaszoloval.
Nem kotelezo azonnal irasba foglalni a szerzodesedet. Ha megegyeztek szoban es mindketten rahato magatartast mutattok, tehat te bejarsz dolgozni, a fonok meg nem kuld haza akkor azzal létrejött a megallapodas koztetek. Tehat szoban kottetett de ervenyes. Eztan 30napja van irasban is eled tolni a szerzodest.
Nyilvan jobb ha az elso napod megkapod a szerzodest, ez nem is kérdés, ugyanakkor az eljaras nem jogellenes, pont a te eseted miatt, ugyanis az ezzel foglalkozo munkatars egy egy cegnel nem elerheto nonstop. Lehet beteg,elmehet szabadsagra.
Ha pl nem kapsz szerzodest, de dolgozol, a fonok hagyja, megvan a rahato magatartas de mondjuk nem akar kifizetni akkor siman beperelheted meg ugy is hogy nincs szerzodes a kezedben. Egyszeruen tanukkal bizonyitod hogy napokat ott dolgoztal es kesz, mivel a szoban kotott szerzodesetek ervenyes.
Egyes hulyeseget irt, de hatos jol leirta a lenyeget.
Nalunk is volt olyan (IT), hogy elfelejtettuk a szerzodest alairni, o kapta a fizeteset, termeszetesen bejelentve feheren, aztan amikor 4 ev mulva felmondott es kerestuk a papirt, akkor lattuk, hogy sose irtuk ala. Utolag alairtuk, es el volt intezve.
Nyilvan ez NEM kovetendo pelda, de azt jol mutatja, hogy szerzodes nelkul is lehet bejelentve, feheren fizetve valaki. 30 napon belul pedig teljesen jogszeru is.
Szoval szerintem itt te latsz bele tobbet, mint ami van, szepen kezdj el dolgozni (egy nap meg oke, hogy elintezd a regi munkahelyes dolgokat, de a tobbi wtf), es jonni fog a szerzodes is.
Azt meg addig is meg tudod nezni ugyfelkapun, hogy be vagy-e jelentve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!