Girlll3 kérdése:
Határozott idejű szerződést mennyire egyszerű bontani?
Figyelt kérdés
Milyen indokkal tudom felbontatni a szerődést? Nem akarok azon a helyemen dolgozni, ahol vagyok.2021. szept. 8. 13:25
1/3 anonim válasza:
Nem egyszerű vagy ha igen, akkor drága mulatság.
Miért akarod otthagyni a helyet és mennyi van még hátra?
2/3 anonim válasza:
Attól függ. Rosszabb esetben a munkáltató kérheti a saját kártérítését, amely annyit jelent, hogy te kiperkálod a fizetésedet a még ledolgozandó hónapok száma szerint, természetesen a bruttó összeget.
Ha "cool" a munkáltató, akkor csak megszab egy jó hosszú felmondási időt, esetemben például 2 hónap volt.
3/3 anonim válasza:
Ugyanebben a helyzetben vagyok. Nem tudod felmondani szinte sehogy, vagy fizetned kell legalább 3 havi távolléti díjat(bruttó fizetés). Tán csak abban az esetben lehet ha a családod elköltözik, és ellehetetlenedik hogy bejárj dolgozni. De számíts arra hogy perelni fognak, úgyhogy azt bizonyítani is kell. Egyébként ha közös megegeyezéssel megbonthatjátok a szerződést, az nem jogellenes. Csakhát arra meg a főnökség mondhat nemet. Nálam megtette, úgyhogy muszály maradnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!