Girlll3 kérdése:
Határozott idejű munkaszerződés miért jó?
Figyelt kérdés
Hogy mondjuk hosszabbítgat a munkáltató, ahelyett, hogy átrakna határozatlan időre. Úgy tudom határozott idejű szerződésnél távolléti díjat kap az a munkavállaló, akinek felmondanak. Valaki elmagyarázná, hogy ez most mire jó? Illetménynélküli szabadságon lévő helyén ülök, viszont lenne üresedés nálunk, de hiába kértem, maradhatok határott idejű szerződéssel...Azt se tudom mi lesz velem, ha visszajön az, akinek a helyén én vagyok. Állítólag nem sok esély van rá, hogy visszajön, de nem érzem biztosnak a helyem. Vélemények?2021. júl. 4. 19:55
1/7 anonim válasza:
A munkavállalónak nem jó. Nálunk jellemzően a kismamák helyére írnak így ki pályázatot. Te is hasonló helyzetben vagy, valaki távol van, de várhatóan majd visszajön. A munkáltatónak azért jó, mert ha az illető visszajön, és a te szerződésed letelik, akkor nem kell végkielégítést fizetnie. Vagy ha időközben leépítésre lenne szükség, akkor is ugyanez van: nem hosszabbít a határozott idejű emberekkel, így megoldódik a leépítrés, és nem fizet végkielégítést.
2/7 anonim válasza:
Abban a formában, ahogy nálad alkalmazzák, egyértelműen a munkaadó érdekeit szolgálja. De van olyan szint, ahol a munkavállalónak is jó.
3/7 anonim válasza:
Van, ahol projektekre kötnek szerződést.
4/7 anonim válasza:
Azért jó mert nem kell felmondanod sem kirúgniuk amint kifut a szerződés csomagolsz és vége nincs csomó felesleges futkosás HR-en engem 3 oldallal elengedtek amikor lejárt 31-én a szerződésem. Én jobban is örülök most is határozott van ha vmi nem tetszik de nem annyira h felmondjak akkor legalább számolom vissza a napokat
5/7 A kérdező kommentje:
4-es! Mondjuk én ennek nem örülök, mert le akarok nyugodni már, hogy van egy állandó helyem, nem az, hogy keresni az újat és új emberek közé beilleszkedni, meg megfelelni nekik.
2021. júl. 8. 10:34
6/7 anonim válasza:
akkor valóban a határozatlan a jobb de az sem jelent örök érvényt
7/7 A kérdező kommentje:
6-os azt tudom.
2021. júl. 8. 22:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!