Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy ilyen határozott idejű...

Egy ilyen határozott idejű szerződés felbontható?

Figyelt kérdés
GYES-es kismama pozícióját kaptam meg. A szerződésem hivatalosan “XY távollétéig, de legfeljebb 2021.12.31-ig” tart. Az a kérdésem, hogy ha a kismama visszajönne, akkor a munkáltató elküldhet ugye, de én elmehetek december előtt, ha nem jönne vissza? Tudom, közös megegyezéssel bármi lehet persze...
2021. máj. 16. 11:31
 1/2 anonim ***** válasza:
54%
Határozott idejű szerződést nem olyan egyszerű felbontani. Ha december előtt elmész, gonjaid lehetnek.
2021. máj. 16. 11:51
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szerződés külön nem szabályozza, akkor egyoldalúan nem bonthatod fel. (illetve persze igen, csak akkor másik fél követelhet rajtad kártérítést, vagyis rosszul jársz).

Közös megegyezésnél jobb opciód nem nagyon van.

2021. máj. 16. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!