Milyen módon találtátok meg a jelenlegi állásotokat?
Motivációs levél? Nem a 90-es években vagyunk... (csak ez az ország ragadt a múltban)
Én mindig is hülyeségnek tartottam és soha nem jelentkeztem olyan helyekre, ahol kértek. Az egész csak a kamuzásról meg a nyalásról szól, ha már így kell indulni a "karriernek" egy cégnél az szerintem elég gáz. Valljuk be, a legtöbb embert a pénz motiválja csak.
A frissen végzett főiskolást meg egyetemistát minek szopatni? Nem elég bizonyíték a fogalmazási képességre, hogy megírtak egy szakdogát? A munkáltató simán elolvashatja, mert publikusak...... (ha ennyire kíváncsi)
Én anno pályakezdőként munkaközvetítőn keresztül tettem be a lábam az ajtón, utána már tudtam váltogatni rendes cégek között és most tök jó helyen vagyok jó fizuval az itthoni viszonylatokhoz képest.
“29-es, motivációs levél ma már alap, akkor is küldeni kell, ha nem kérnek”
Nem kell, kutya nem olvassa el, sőt, fel fogsz háborodni, de én a fényképet, a személyes adatokat és a nevet is leszarom, nem érdekel…ha jól néz ki (kinézetre) a CV-d és benne van, amit keresek, akkor jössz interjúra, ha nem összeszedett a CV-d, de nincs más jelentkező, akkor jössz interjúra…ennyi, aztán, ha az interjún meg tudsz győzni, kapsz ajánlatot. Volt, aki 2 perc alatt győzött meg, volt, aki 1 óra alatt, volt akit a HRes tessékelt ki 10 perc után, mert látta rajtam, hogy 2 másodpercre vagyok attól, hogy kibæsszam a pïcsába (hazudott az önéletrajzában kb mindent, rabolta az időmet, mikor 2 pozíciót vittem egyszerre, úgy, hogy problémáink voltak…nem vagyok egy nagyon ideges típus, de akkor nagyon felment a vérnyomásom)
Üdv: 29,nem HRes vagyok, hanem én voltam a főnök.
46, nem 29 éves vagyok sajnos, hanem a 29. válaszoló 😁
És nem, nem fontos, majd elmondja a motivációját az interjún. Nem mellesleg én pl nem jelentkezem állásokra, max ritkán, ez esetben én meg várjam el, hogy a fejvadász/ HRes előadja az ő motivációját, hogy miért akarja, hogy hozzájuk menjek dolgozni?
“Isten mentsen az olyan szánalmas pályázókból,akik csatolják a CV-t, odaírják, hogy csatoltan küldöm azt ennyivel le van tudva. Ez vmi segédmunkás posztra talán elég, de egy komoly munkahelyre biztos nem.“
Quality Manageri pályázatokra eddig elég volt 😁
Szerinted mit csinál az e-maileddel a HRes? Kiveszi belőle a csatolmányt, megnézi a címet, amiben a pozíció van, aztán rátér a másik 10-100 emailte…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!