Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van munka, így végig kell...

Van munka, így végig kell dolgozni a 8 órát - ez mégis miért baj? Nem azért van ott az ember? Gyárban sem teheted karba a kezed, hogy neked ennyi elég volt...

Figyelt kérdés

Van egy webáruházam, az előző alkalmazottam pörgött mint a tazmánördög, megszoktam, hogy 7:00-tól 15:00-ig non stop csomagol, e-maileket ír, fényképez, feltölti a termékeket, azaz végigdolgozza a munkaidőt, nem áll le. Nem tartott ebédszünetet (munka közben evett), és e-cigizett (amit szintén munka közben csinálhatott, nem kellett kimennie).

Elment szülni, így kellett új alkalmazott, és már a 11. jelentkező vérzik el a próbanapon, pl. csörög a telefon, az meg csak ül, és bámul ki az ablakon... a másik közli, hogy ő most "pihen" meg "szünetet tart" de volt aki 13 órakor közölte, hogy ő már eleget dolgozott ma!

Nem értem, mégis mi a baj, a munkahely nem a munkáról szól? - A gyárban sem bámulhatsz ki az ablakon, amikor a szalag tolja eléd a munkadarabot... vagy a postás sem ül le az utcai padra fél órát pihenni...

Ennyire lusta lenne mindenki? Ti hogy álltok hozzá, ha van munka végigdolgozzátok a napot?

(A fizetést most ne vegyük alapul, nem azzal van a baj.)

2021. szept. 1. 17:19
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

10:25-kor a mai is elvérzett (barátja eltartja, csak unalomból akart dolgozni), és még csak el se értük az ebédszünetet (nekünk erre nem volt igény, de ha már mindenki írta, beiktattam volna azt a fél órát...)

Viszont talán megoldódik a helyzet - a cipőboltba mentem dobozért, és ott is pörgött egy Tazmánördög, még kedvesen mosolyog is 2 nyugdíjasra, miközben másodszorra szalad vissza a raktárba... tökéletes!

A gond ott kezdődött, hogy tetszik neki a munkahelye... majd próbanapra nem akar eljönni, meg nincs szabija... Ok, fizetek 30 ezret próbanapra, gyere el, próbáld ki. - Azt hitte viccelek... kedden jön :)

2021. szept. 2. 16:27
 22/41 anonim ***** válasza:
60%
Ne hidd azt, hogy áttudod csábítani. Ha jól érezném magam egy helyen és valaki 30 rugót ajánlana egy másik helyen próbanapra, akkor csak a 30 rugóért elvállalnám (1 napra nem rossz pénz elvégre), de nem váltanék végül. :D
2021. szept. 2. 16:59
 23/41 anonim ***** válasza:
79%
Van baj.
2021. szept. 2. 18:13
 24/41 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem csak sima troll, akit etetünk rendesen. A megnyilvánulása nem egy befutott webshoptulajdonosra vall, bár igaz, hogy nagy az isten állatkertje.
2021. szept. 2. 18:20
 25/41 anonim ***** válasza:
52%
Pisilni meg tampont cserélni kimehet azért?
2021. szept. 2. 19:07
 26/41 anonim ***** válasza:
80%

Mièrt lenne troll? Jó, lehet az is, de ez simán lehet valóság is.

Eddig nem ilyen alkalmazottja volt, nincs kèpben más igènyekkel, szemèlyisègekkel, munkabírással.

Ès azèrt kettőn áll a vásár. Az is tèny, hogy rengeteg az "èletkèptelen" ember is.

Boltban dolgoztam, ès volt, hogy jött egy 40+nő, már felnőtt fia volt, de mèg 2 hèt után se lehetett rábízni az árcserèt, pedig az első napos feladat, ès szokták èrteni, tudni az újak. Akkor azèrt elkèpedtem, hogy tudott idáig èletben maradni, ès mèg gyereket is felnevelni...

Meg diák srác, simán nem jön be vasárnap dolgozni, be se telefonál semmi, másnap jön, kèrdezi a Műszakvezető, hogy mi volt vele előző nap, mondja, hát nem volt kedve jönni, inkább ment vásárolni anyukájával... Ok, diák volt, de ezt akkor sem lehet így.

Szóval igen, vannak alkalmatlan emberek. De az is tèny, hogy a kèrdezőnek is kell változtatnia a szemlèletèn, amire úhy tűnik nyitott is.

2021. szept. 2. 19:12
 27/41 anonim ***** válasza:
64%

Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval.

Higyjétek el, ez nem egyedi történet.

Munkáltatónak van egy elvárása, dolgozónak is egyfajta igénye.

Általában az első sokat akar kevés pénzért dolgoztatni, a másik keveset akar dolgozni, sok pénzért. De mindig vannak kivételek. Ezért kell a munkások között különbséget tenni (bérben). Nem csak a végzettsége miatt, hanem a hasznossága miatt is.

2021. szept. 3. 08:21
 28/41 anonim ***** válasza:
64%
Remélem minimum bruttó 450-500 ezret adsz a pörgésért, bejeletnve.
2021. szept. 3. 08:26
 29/41 anonim ***** válasza:
91%

Átlagembertől ne várd el, hogy a próbanapon azt nyújtja, mint a korábban ott dolgozó embered. Ilyenkor még nem is tiszták a felelősségi körök.

"Ok, fizetek 30 ezret próbanapra, gyere el, próbáld ki. - Azt hitte viccelek... kedden jön :)"

Na, ez a mentalitás viszont tetszik, kívánom, hogy szerencsével járj!

Na látod, ez a mentalitás.

2021. szept. 3. 11:48
 30/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm, remélem összejön :)

"Na látod, ez a mentalitás." - Ha nem megy bele a 30-ba, 50-et ajánlok... persze, soknak tűnik így kimondva, DE! az elmúlt hónapban 12 életképtelennel szerencsétlenkedtem, és összevetve a fizetésük volt a legkisebb veszteség a vállalkozásban...

Ha választani kellene, hogy a következő: életképtelen +10 ezer, vagy életképes +30 (vagy 50), minden szempontból az utóbbi a nyerő.

Összegezve ahogy látom kicsit megváltozott a munkaerő keresés - ma már nem érdemes hirdetést feladni, inkább máshonnan kell elcsábítani a megfelelő munkaerőt...

2021. szept. 3. 17:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!