Van munka, így végig kell dolgozni a 8 órát - ez mégis miért baj? Nem azért van ott az ember? Gyárban sem teheted karba a kezed, hogy neked ennyi elég volt...
Van egy webáruházam, az előző alkalmazottam pörgött mint a tazmánördög, megszoktam, hogy 7:00-tól 15:00-ig non stop csomagol, e-maileket ír, fényképez, feltölti a termékeket, azaz végigdolgozza a munkaidőt, nem áll le. Nem tartott ebédszünetet (munka közben evett), és e-cigizett (amit szintén munka közben csinálhatott, nem kellett kimennie).
Elment szülni, így kellett új alkalmazott, és már a 11. jelentkező vérzik el a próbanapon, pl. csörög a telefon, az meg csak ül, és bámul ki az ablakon... a másik közli, hogy ő most "pihen" meg "szünetet tart" de volt aki 13 órakor közölte, hogy ő már eleget dolgozott ma!
Nem értem, mégis mi a baj, a munkahely nem a munkáról szól? - A gyárban sem bámulhatsz ki az ablakon, amikor a szalag tolja eléd a munkadarabot... vagy a postás sem ül le az utcai padra fél órát pihenni...
Ennyire lusta lenne mindenki? Ti hogy álltok hozzá, ha van munka végigdolgozzátok a napot?
(A fizetést most ne vegyük alapul, nem azzal van a baj.)
Eleve ott kezdődik el, hogy 4 órát meghaladó munkavègzès esetèben minimum 20 perc szünetet biztosítani kell. Ez a törvèny. Az egy dolog, hogy az előző embered eltekintett ettől, mert munka mániás volt, nem jelenti azt, hogy más is kèpes erre. Sőt, pont hogy nem. Kell a pihenő!
Kezdèsnek írd át a munkaidőt 7-15:30-ig, ès akkor így van egy fèl óra ebèdszünete, amit akkor tölt ki amikor úgy èrzi. Máshol is így csinálják.
Másodszor meg gondold át az "oktatást", ès ne várd el már a próbanapon, hogy mindent tudjon, ès úgy pörögjön mint a " Tazmán ördög". Mèg ha dolgozott is már hasonló munkakörben, ez akkor is egy ismeretlen terep, más program, más termèkek, nem tudja mèg mit hogy. Tisztázd le, hogy kezdèsnek mit vársz el, mik a feladatai. Persze elmondhatod, megmutathatod mi lesz mèg, hogy lássa miről szól ez a munkakör de egy próbanapba úgy sem fèr bele minden, csak az alapok. Azokat csinálja, ès ha tetszik neki, akkor maradni fog ès lehet tovább haladni.
Ha már az elejèn rázúdítasz minden információt, persze, hogy nem tudja megemèszteni,ès akkor mèg szünetre se mehet...
Meg te is már fel tudod mèrni, hogy alkalmas lesz-e rá, vagy nagyon suta, èrtelmes stb.
Ès ne hasonlítsd az előzőhöz, mert ő már fanatikus volt.
"A gyárban sem bámulhatsz ki az ablakon, amikor a szalag tolja eléd a munkadarabot..."
A gyárban is van ám szünet, szóval ez lètező intèzmèny, törvèny is előírja.
Az ebèdszünet nem csak arra van, hogy az evèst, mint alap szüksègletet kielègíts. Hanem hogy addig is átkapcsol az agyad az előző több órás dolgok monotonitásából. Beszèlgetsz valakivel, vagy csak telefonozol, olvasol, bámulsz ki a fejedből, akármi. Lènyeg, hogy egy kicsit már nem azon pörög az agyad, mint az előzőekben. Nagyon jó tud lenni, ès utána sokkal jobban tud koncentrálni mèg a hátralèvő időben.
14. Nagyon sokan csak azt keresnek. Nincs egyedül.
Viszont ha a rabszolgának csak 99%-ban kell meghalnia,akkor örüljön hogy legalább az az 1% megmarad neki,amivel ki tudja félig legalább törölni magának. És onnantól kezdve már emiatt hogy kapott egy kis xart nincs apelláta.
Hallod, a próbanapomon hozzá nem nyúlnék a vállalati telefonhoz. Még a végén elcseszek egy üzletet, vagy egy fontos hívást és rajtam csattan az ostor. Ezt hogy képzelted, hogy elvárod valakitől az első napjaiban??
A pörgés az már más tészta viszont. Nekem sok barátom van, de igazán pörögni, ahogy leírtad csak egy tud. Még én se nagyon. Munkaközben nekem óránként kell amolyan 10 perc pihenő, plusz fél órás ebédidő. Ebből nem engedeky mert ellenben annyira belefásulok a melóba, hogy hányingert kapok tőle hosszútávon.
Na de erre jöhet a válasz, hogy a gyárba sincs leállás. Aha. Csakhogy a gyárba egy elfogadható monoton sebességgel kell összerakni a dolgokat, nem állandóan pörögni kell. Sőt, gyorsétteremben is csak addig pörögsz, amíg van rendelés, üresjáratban emberi sebességgel takarítasz, lassabb folyamatú munkát végzel (pl mosogatás).
Az előzőeknek igazuk van, te tényleg egy biorobot mazohistát keresel jelenleg.
Nálam az alap, hogy dolgozni járok be, és igen, én is munka közben eszem. Nem azért, mert ostorral hajtanak, hanem mert engem ez nem zavar és szeretem hasznosan eltölteni az időmet az alatt is. Mivel újságot elfelejtek bevinni, hogy azt olvassam közben, ezért inkább csinálok valami hasznosat. Egy munkahelyen vajon ez mi lehet? :D
Pörgök. Nem kell ezt elemezgetni, mert az ilyen típusú ember többnyire nincs tudatában annak, hogy a magas lécet is képes megugorni, egyszerűen csak megugorja. Így érzi jól magát, ez nem egy kényszer részéről, hanem létigény.
Azt viszont én sem gondoltam, hogy nálam "rosszabb" is van. Pedig van. Nekem ők a stahanoviszták.
Kérdező! Ne érezd magad emiatt kínosan. Te megszoktál egy nagyon magas szintű munkavégzést egy dolgozódtól. Lelkiismeretes, szorgalmas, kötelességtudó, elkötelezett. Ez a 4 dolog együtt nagyon ritka. Éppen ezért nagy kincs is, ha majd visszatér, becsüld meg erősen minden szempontból (nagyon fontos!).
És mivel nagyon ritka, ezért most már tudod, nem biztos, hogy lesz hasonlóhoz szerencséd! Tehát meg kell szoknod, hogy a nála kevésbé alkalmasak nem fogják tudni megugorni azt a szintet, amit Ő hozott.
De legyen szerencséd!
Akik hurrognak Rád, azokkal meg nem kell foglalkozni, nem értik azt, amit én és Te igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!