Worldquant-, msci-, morgan stanley-, blackrock-nál/nél milyen a fizetés-mennyiben térnek el egymástól?
Hány év tapasztalatod van?
Blackrocknál senior quant dev olyan bruttó 1,8m körül van mostanában.
Life-work balance szerintem ezek közül egyiknél sem kiemelkedő.
Nem akarok en rosszat mondani egyik cegrol se, csak 2 dolg:
1. MS-nel volt egy vezeto aki egyszer azt mondta:
"We are Morgan Stanley, we don't have to pay the most"
2. A Morgan-t sokan ugrodeszkakent hasznaljak hogy blackrock meg mas cegekhez bejussanak.
Pályakezdőként ezek közül egyik sem az igazi, egyedül a Morgan Stanleyben dolgoztam, de a többi említett cégnél is interjúztam és ajánlataim is voltak.
Ezzel együtt általánosságban elmondható, hogy sem technológiailag sem szoftverfejlesztési módszertanokban nincsenek otthon, mivel a quantok (fixed income division) túlnyomó többségben matematikusok, fizikusok vagy közgazdászok.
Ugyanezt tapasztaltam az msci-nál és a blackrocknál is, a worldquant valamivel jobb lehet ilyen szempontból, de az interjú process elképesztően ad-hoc és iszonyat hosszú mind a mai napig, ami nagy kétségeket vet fel az egész cégre nézve.
Fizetést tekintve bruttó 600 körüli a kezdő fizetés a Morgannél, évi 50k-val szoktak emelni, ami gyorsan beáll a piaci szint alá, ráadásul külsősként foglalkoztatnak, ezáltal nem jár év végi bónusz ami az első néhány évben amúgy sem túl bőséges. Ha van további konkrét kérdésed, szívesen válaszolok privátban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!