Geoinformatikus mennyit keres? El lehet vele helyezkedni?
"a földmérés és más mérnöki tevékenységek, ahol a technológiai fejlődéssel hétköznapi lett a digitális mérőállomás, a lézerszkenner, a GNSS technológia használata. Ez a folyamat jellemzi a térképészet témakörét is; itt a térképkészítés, az automatikus térképezés fejlesztése emelhető ki."
.
Nagyon fejlett szakma Magyarországon. Gyakorlatilag az űrkutatáshoz is kapcsolódik, hiszen a Föld felszínt és a földalatti területeket a legfejlettebb eszközökkel mérik, térképezik.
Ha valóban érdekel a tudományterület, akkor vágj bele. Sokat kell tanulnod. Nagyon szerteágazó tudományterület.
"a menedzsment és a döntéselőkészítés csoportja, mely a legtöbb alkalmazást tudhatja magáénak. Legtipikusabb témakörei a természeti erőforrások nyilvántartása és adatkezelése, a tulajdon ellenőrzése és az adózás miatt fontos földhivatali-nyilvántartás, illetve a műszaki GIS egyik legnagyobb alkalmazóihoz tartozó közmű-nyilvántartás.
A térinformatika gyakorlati alkalmazásai természetesen máshogy is csoportosíthatók. Jó példa a tudományos tevékenységhez kötődő, természeti jelleg szerinti kategorizálás. A környezeti tényezőkhöz igazodó meteorológiai, talajtani, domborzati adatfeldolgozások mellett beszélhetünk összetettebb, a környezetérzékenységet értelmező elemzésekről is"
Geoinformatikusként végeztem, azonnali palyaelhagyo vagyok. Szerintem Magyarországon esélytelen és felesleges, mert közepesen szarul fizet ahhoz képest , hogy STEM.
Ez nem szakma, hanem skill, ami sok mindent jól kiegészít, de önállóan semmire sem jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!