Gasztroenterológus szakorvos nagyságrendileg mennyit keres (nettóban) itthon, magánpraxisban?
Ki mondta neked azt, hogy én ezen a pályán gondolkodom?
Csak kötekedni jársz ide?
Fel lett téve egy kérdés, ha arra nem tudsz felelni, akkor minek offolsz?
"Egyszer próbálj utána számolni, mennyibe kerül havonta egy praxis fenntartása - bérlet, rezsi, adók, munkabérek, eszközök, tesztek, stb -és rá fogsz döbbenni, hogy annyira nem sok marad neki!"
Nem fogja tudni kiszámolni. A doki akihez jártam az sztk-ba, volt magánrendelése is. Sok esetben a magánrendelésről utalják be a betegeket, az államiba vizsgálatokra, természetesen ilyenkor már soron kívüli a dolog. Most az orvosok béremelésénél pont ez volt a feltétel, hogy akiket magánba kezel, azokat nem küldheti át az államiba. Amelyik ügyesebb orvos, az simán összelapátolt több milliót havonta, szerintem jól megérdemeltem.
"Szerintem meg undorító dolog."
Az az undorító, hogy az állami mindannyiunk által FIZETETT rendszerből, ha ÉLNI akarsz terelnek át a magánegészségügybe. Ugye emlékszünk, hogy anno mekkora lázadás volt a 300 forintos vizitdíjból? Most érdekes senki nem lázad, amikor egy ultrahangra kapsz 2 hónapra időpontot, magánba mindez 2 nap. Tudod első körben az okokat kellene vizsgálni, nyilván nem azért lesz orvos valaki, hogy gombokért melózzon, de itt nálunk ez az elképzelés. Sebaj, most az új rendszer miatt a jó orvosok nagy része áttér 100% a magánba, jól kib@sztak velük. Aki meg marad, arra nem akarod majd az életedet rábízni. Kíváncsi leszek, mikor lesz már OKJ-s orvosképzés, mert arra ugye a legutolsó sorban gondolnak, hogy bizony FIZETNI kéne nekik, vagy menni fognak. És nem, nem lesz elég a mostani béremelés, teljesen jogosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!