Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van még valaki rajtam kívül,...

Van még valaki rajtam kívül, aki minimálbér ALATT keres?

Figyelt kérdés

Részidős állás, heti 4 napra 30 óra (nincs messze a heti 40től) és ezért 85 nettó.

Bőven a 111.000 nettós minimálbér alatt.

Ennyi az annyi.

Van még valaki aki így keres (és nem közmunkás)?

2021. aug. 4. 16:06
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
91%
Nem azt írtam, hogy ott. Hanem azt. Az nem ugyanaz. Nyílván van olyan, vagy hasonló munkakör máshol is.
2021. aug. 4. 19:06
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent nem keresel a minimalber alatt, ugyhogy siman csak hazudsz hogy legyen min frocsognod meg sajnaltatni magadat. A 30 ora szerinted nincs messze a 40-tol? Fura, mert szerintem de, messze van, ugyanis csak a 75%-a. Ez forintra atszanitva 83 ezer lenne, ugyhogy tul is vagy fizetve. Foleg ahhoz kepest hogy milyen 'hasznos' munkat vegezhetsz...
2021. aug. 4. 19:10
 23/44 anonim ***** válasza:
51%
Heti 30 óra az 120 órás havi munkakör, tehát az átlag 6 órás. Rengetegen dolgoznak így pf csak az én munkahelyemen 3 db 6 órás van..
2021. aug. 4. 19:18
 24/44 A kérdező kommentje:

"Rengetegen dolgoznak így pf csak az én munkahelyemen 3 db 6 órás van.."

Várj kitalálom! és ők is PONT 85.000-et kapnak? Na eltaláltam?

2021. aug. 4. 20:26
 25/44 anonim ***** válasza:
96%
Puszt..ulj
2021. aug. 4. 20:35
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Nem értem a problémád.

A minimálbért munkaidő-arányosan megkeresed. Akkor panaszkodj, ha ez alatt keresel majd, mert az szabályellenes.

A részmunkaidő hazánkban nem szokatlan. Nagyon sokan keresnek egyébként minimálbért teljes munkaidőben is, nem csak részmunkaidőben.

Biztosan állíthatom, hogy nem vagy egyedül...

2021. aug. 5. 06:12
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy megelégedve a fizetéseddel akkor keress magadnak jobban fizető állást. Ha ehhez nincs kedved (mert maradni akarsz ezen a munkahelyen) vagy nem vesznek fel máshova (mert nincs szüksége rád a munkaerőpiacnak) akkor elégedj meg a minimálbér 75%-ával.

Felesleges itt rinyálnod az alacsony fizetésed miatt ha nem akarsz vagy nem tudsz változtatni. Ne legyél olyan, mint a lúzer alapítványi iskolás kérdező aki alacsony bérért dolgozik évek óta, de változtatni nem mer vagy nem tud és az egész gyakori rajta röhögni.

2021. aug. 5. 07:23
 28/44 anonim ***** válasza:
4%
Te valamit nagyon rosszul csinálsz kérdező. Minimálbér alatt hogy lehet keresni?
2021. aug. 6. 08:31
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul fogalmazott. Igazából pont a minimálbèrt kapja, mivel időarányosítva van. A kèrdező nem teljes munkaidős, hanem 30 órás, ès így az annak megfelelő minimálbèr összegèt kapja.
2021. aug. 6. 08:55
 30/44 A kérdező kommentje:

"gazából pont a minimálbèrt kapja, mivel időarányosítva van. "

Ezek szerint aki havi 11.000 ft-ot keres az is mimimálbéres?

Mert felvehetek én valakit havi 16 órára, és az kb a minimálbér tizede, a teljes munkaidő 160 órájának is a tizede.

Tehát akkor ha a 16 órát leosztom 16 napra és napi 1 órára berendelem az illetőt, majd ezért kap 11.000 ft nettót 1 hónapra-akkor Ő is minimálbéres? ÉRTEM!

2021. aug. 6. 09:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!