Van még valaki rajtam kívül, aki minimálbér ALATT keres?
Részidős állás, heti 4 napra 30 óra (nincs messze a heti 40től) és ezért 85 nettó.
Bőven a 111.000 nettós minimálbér alatt.
Ennyi az annyi.
Van még valaki aki így keres (és nem közmunkás)?
"Rengetegen dolgoznak így pf csak az én munkahelyemen 3 db 6 órás van.."
Várj kitalálom! és ők is PONT 85.000-et kapnak? Na eltaláltam?
Kérdező! Nem értem a problémád.
A minimálbért munkaidő-arányosan megkeresed. Akkor panaszkodj, ha ez alatt keresel majd, mert az szabályellenes.
A részmunkaidő hazánkban nem szokatlan. Nagyon sokan keresnek egyébként minimálbért teljes munkaidőben is, nem csak részmunkaidőben.
Biztosan állíthatom, hogy nem vagy egyedül...
Ha nem vagy megelégedve a fizetéseddel akkor keress magadnak jobban fizető állást. Ha ehhez nincs kedved (mert maradni akarsz ezen a munkahelyen) vagy nem vesznek fel máshova (mert nincs szüksége rád a munkaerőpiacnak) akkor elégedj meg a minimálbér 75%-ával.
Felesleges itt rinyálnod az alacsony fizetésed miatt ha nem akarsz vagy nem tudsz változtatni. Ne legyél olyan, mint a lúzer alapítványi iskolás kérdező aki alacsony bérért dolgozik évek óta, de változtatni nem mer vagy nem tud és az egész gyakori rajta röhögni.
"gazából pont a minimálbèrt kapja, mivel időarányosítva van. "
Ezek szerint aki havi 11.000 ft-ot keres az is mimimálbéres?
Mert felvehetek én valakit havi 16 órára, és az kb a minimálbér tizede, a teljes munkaidő 160 órájának is a tizede.
Tehát akkor ha a 16 órát leosztom 16 napra és napi 1 órára berendelem az illetőt, majd ezért kap 11.000 ft nettót 1 hónapra-akkor Ő is minimálbéres? ÉRTEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!