Minimálbér alatti nettóért nyilván csak a „teljes állásnál“ kevesebb munkaidőt várhatnak el?
Bruttó 130 /nettó 85 lenne a bér. Ez bőven a 111.000-es nettó minimál alatt van. Az meg heti 40 napi 8 órára vonatkozik. Teljes állás.
Arányosan kevesebbet várhatnak el csak, nyilván?
És mennyivel bonyolítja a képletet, ha mindez szakképzettséget igénylő munkakör, meglevő szakképzettséggel? vagyis a garantált bérminimum járna mint alsó határ, ami 219 bruttó / 145.000 nettó?
Akkor ha 145 nettóért teljes állás, mennyi munkaidő lehet 85 nettóért?
Ha jól számolom, 93 óra maximum, vagyis ha napi 8 óra akkor 11 nap durván /hó.
Vagy durván 22 nap /hó de akkor csak 4 órás.
"Nyilván ha GBM-et fizet akkor valószínű 4 órás. "
Én csak józan paraszti ésszel filózok. Nem mondták hogy GBM-et adna és azt se hogy 4 órás.
De ha szakképzettséget igényel (és igényel) és nekem az megvan (mert megvan.. igazolhatóan) akkor a GBM az alsó limit kevesebbet nem adhat teljes állásra. Az 145 nettó 8 órára.,
Akkor 85 nettó az durván egy félállás-féle lehet.
Én dolgoztam már olyan helyen, ahol a minimálbért se érte el a havi fizetés, viszont 11 órázni kellett.
Napi bejelentéssel dolgoztattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!