Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gépeszmérnökök/műszaki menedzs...

Gépeszmérnökök/műszaki menedzserek vagy akár egyéb mérnökök, ti mennyit kerestek?

Figyelt kérdés
Bárki válasza sokat segít de kifejezetten sokat segítene műszaki msc-vel rendelkezők válasza, bármilyen párosításban, illetve az, hogy mennyi a tapasztalat és milyen a betöltött pozíció

2021. aug. 1. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
"a szomszédban MINDIG zöldebb a fű"...ismerjük
2021. okt. 18. 20:51
 52/72 anonim ***** válasza:
50: nekem is vannak építészmérnök ismerőseim akik inkább nyílaszàró beépítèssel meg hasonlókkal foglalkoznak. Mondjuk èpitoipar mérnöki alkalmazottként nem egy nagy szám szóval megértés őket.
2021. okt. 19. 09:32
 53/72 anonim ***** válasza:
Megértés = megértem. Egy kis autókorrekt. De egyébként annyi mèg eszembe jutott, hogy kereslet ès kínálat viszonyában kapja az ember a fizetését. Ha egyre kevesebb a szakember de mérnökből netán egyre többet képeznek akkor nem kell csodálkozni, hogy a béreik felzàrkóznak.
2021. okt. 19. 10:25
 54/72 anonim ***** válasza:
100%
#53 Meg hozzatennem az iparagak, munkakorok atalakulasat. A mernoki munkakorok nagy resze nem azt takarja most, mint 20-25 eve. Regebben egy munkakorhoz joval komplexebb es valoban mernoki venat igenylo feladatkorok tartoznak. Ez eredmenyezi azt, hogy az altalad emlitett szakemberek (mernokok) szamanak novekedese es a munkakorok beszukulese megvaltoztatta a piacot. Igy relative keves szakertelemmel is betolthetok mernoki (illetve annak nevezett) munkakorok, melyek gyakorlatilag betanitott szellemi munkak muszaki teruleten. Persze hogy korlatosak a berek. Es az a piac, ahova komplex mernoki szaktudas kell, meredeken szukul. De oket a mai napig megfizetik, ok azok a mediorok akik brutto 1 milliot, es seniorok akik brutto 1,5 milliot keresnek.
2021. okt. 19. 10:50
 55/72 anonim ***** válasza:
100%

#54+++++

A multik megoldották, nem volt elég okos ember, addig granulálták a feladatokat amíg egy csimpánz is meg tudja oldani némi gyakorlással. Régen amit 1 mérnök végzett, azt ma 3 végzi el, nyilván harmad fizetésért.

2021. okt. 19. 15:19
 56/72 anonim ***** válasza:

ez erdekes..

az adminisztráció automatizalva van, tehat kevesebb ember kell

papiron se kell szamolni annyit mert megcsinálja a szoftver

akkor most tobb ember kell de kevesebb?

2021. okt. 19. 17:04
 57/72 anonim ***** válasza:
100%
#56 Több ember kell kevesebb fizetésért. Értelem szerűen a mérnöki munkakörökről beszélek, amiket még nem lehet (teljesen) automatizálni.
2021. okt. 19. 18:41
 58/72 anonim ***** válasza:

vannak iparágak, ahol kicsi az automatizáció, viszont nagy a hozzáadott érték a termék szerepe miatt, de mégsem kell űrtechnikára gondolni. Van néhány ilyen kritikus iparág és azoknak 1-2 alapvető terméke, amik egyben aranybányát is jelentenek a gyártó és forgalmazó számára.

Úgyhogy, lehet hogy nincs msc-m de mégis az én "tákolmányomat" mutogatják az achemán frankfurtban...mert jó helyen hagyták hogy tákoljak valamit.

2021. okt. 19. 19:10
 59/72 anonim ***** válasza:
Ezek alapján én elég jól választottam. Szoftvermérnökként nem elérhetetlen a br 2-4 millió sem. Igaz, sokszor hallom, hogy ez nem igazi mérnök, de manapság már szerintem az + annyira nem is izgat a jó fizetés miatt. Architectként is határ a csillagos ég, főleg ha valaki freelancer.
2021. okt. 19. 20:11
 60/72 anonim ***** válasza:

ja en olyanokat hallok h gyerek 4 millio bruttot keres vmi ner-es kocerajban programozokent ugy hogy meg angolul sem tud

tenyleg nem kell tudni angolul programozokent?

2021. okt. 19. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!