Gépeszmérnökök/műszaki menedzserek vagy akár egyéb mérnökök, ti mennyit kerestek?
#33 Az csak egy iparag, ahol juniorkent a 750 br valoban elerheto, de nem palyakezdokent. A ketto nem ugyan az.
Tovabba az altalad leirt bersavok is realisak, beagyazott fejlesztokent. De az csak egy szakirany egy szuk resze. PLC-vel az altalad leirt sav kozepso harmada realis (egyebkent ennek a bersavnak a nettoit irtam le korabban mediorkent, amiert hazugsagot felteteleztel (tudom, tudom, egy "frappans" cinizmus volt az inkabb), ezert nem feltetelezem hogy tisztaban vagy a bruttok adokedvezmeny nelkuli nettojaval). Az energetikasok az aljat sem kozelitik meg.
Aha, ha bekerülsz.
Van olyan állás, amit másfél éve hirdetnek, pedig csak egy gyakornoki pozi. (szintén beágyazott rendszerek)
Valóban, de akkor ki kell menni külföldre.
mérnökökkel az a probléma sokszor, hogy fullba megy a strebulancia meg megy a diffegyenlet, csak éppen a fizetést vagy az emelést nem tudja kiharcolni magának.
illetve sokakat eltaposnak a munkahelyeken, ahonnan kihullanak.
ez főként jellemző a 140+ IQ-s kategóriára, ők már kezdenek elszakadni a földi halandók valóságától és sajnos visszájára ütnek a képességeik, és végsősoron kihullanak a munkába járás világából.
És sajnos ahhoz is tulságosan elvontak, hogy valami magán bizniszt csináljanak, pontosabban csinálnak ők, csak olyat, amivel nem tudják az embereket megnyerni, mert annyira nem értik meg, hogyan müködnek az emberek.
Sokan meg ugye ott maradnak doktorandusznak, de az iskola folytatásaként, nem szakmai előrehaladásért, hát mit ne mondjak...
Én nem voltam fényes tanuló, nagyon gyenge gimnáziumból jöttem, nem volt még nyelvvizsgám sem, bukdácsolva meg depresszióval küszködve végeztem el a gépész alapszakot, mert legalább ÉRDEKELT, amit tanultam.
Aztán most BSc-vel többet keresek, mint a jellemző fizetések MSc-s komáknál. Persze nem sorolom ide a tényleg jó képességűeket, mert azok mind elmentek nyugatra szerintem 6-8 ezer EUR körüli fizetésekért átlagban, plusz magán bizniszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!