Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gépeszmérnökök/műszaki menedzs...

Gépeszmérnökök/műszaki menedzserek vagy akár egyéb mérnökök, ti mennyit kerestek?

Figyelt kérdés
Bárki válasza sokat segít de kifejezetten sokat segítene műszaki msc-vel rendelkezők válasza, bármilyen párosításban, illetve az, hogy mennyi a tapasztalat és milyen a betöltött pozíció

2021. aug. 1. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
Sajnálom, bruttó*
2021. okt. 13. 22:44
 42/72 anonim ***** válasza:
77%
Thyssennel 13. havival, cafival meg van a 700. Brutto 900 az alap ber. Ami netto 600. De ehhez is kell 4-5 ev tapasztalat, ami egy eros medior szint, semmikepp sem junior.
2021. okt. 14. 06:57
 43/72 anonim ***** válasza:
100%

#33 Az csak egy iparag, ahol juniorkent a 750 br valoban elerheto, de nem palyakezdokent. A ketto nem ugyan az.

Tovabba az altalad leirt bersavok is realisak, beagyazott fejlesztokent. De az csak egy szakirany egy szuk resze. PLC-vel az altalad leirt sav kozepso harmada realis (egyebkent ennek a bersavnak a nettoit irtam le korabban mediorkent, amiert hazugsagot felteteleztel (tudom, tudom, egy "frappans" cinizmus volt az inkabb), ezert nem feltetelezem hogy tisztaban vagy a bruttok adokedvezmeny nelkuli nettojaval). Az energetikasok az aljat sem kozelitik meg.

2021. okt. 14. 07:05
 44/72 anonim ***** válasza:
100%
#34 Erre en mar a szakmaban eltoltott 3 ev utan jottem ra. Es igen, 2 ev alatt atkepeztem szakmunkaba (villanyszereles). Amivel alkalmazottkent igaz hogy szurken, de a napi 35 eft netto megvan. 2 hetvege alatt egyeni vallalkozoival a mernoki fizetest tudom duplazni. Egyelore nincs annyi munkam hogy heti 30-40 oramat kitegye, de a matek azt mutatja, hogy 1,5-2* annyit keresek vele kenyelmesen, mint egy senior mernok bruttoja. Kornyezetemben egyre tobben valasztjak ezt az utat, mert ezek a netto 500-1000 eft fizetesek egy mernoki munkaert valoban megalazoak ezek a fizuk. De itt a gyik-en is talalkoztam mar olyan kollegaval aki hasonlo utat valasztott mernokkent. Neki is egy eros medior fizetese volt.
2021. okt. 14. 07:14
 45/72 anonim ***** válasza:
85%
Tudjátok mi a vicc az egészben? Hogy arról beszélgetünk, hogy egy mérnöki munkakörben +- bruttó 100 eft-al többet vagy kevesebbet keres-e a junior vagy a senior. És akkor ezzel egy lapon említeni egy jó vagy rossz fizetést, hát nem tudom. Tök mindegy hogy az a mérnök mediorként bruttó 750-et vagy 950-et kap, mind a kettő vicc. :) Persze minden relatív, egy tanári vagy rendvédelmi fizetéshez képest ezek is jók.
2021. okt. 14. 07:46
 46/72 anonim ***** válasza:
77%

Aha, ha bekerülsz.

Van olyan állás, amit másfél éve hirdetnek, pedig csak egy gyakornoki pozi. (szintén beágyazott rendszerek)

2021. okt. 14. 08:06
 47/72 anonim ***** válasza:

Valóban, de akkor ki kell menni külföldre.

2021. okt. 14. 09:08
 48/72 anonim ***** válasza:
#47 Igen, ebben egyet értünk. Közép távon nálam is az a cél.
2021. okt. 15. 07:25
 49/72 anonim ***** válasza:
100%

mérnökökkel az a probléma sokszor, hogy fullba megy a strebulancia meg megy a diffegyenlet, csak éppen a fizetést vagy az emelést nem tudja kiharcolni magának.

illetve sokakat eltaposnak a munkahelyeken, ahonnan kihullanak.

ez főként jellemző a 140+ IQ-s kategóriára, ők már kezdenek elszakadni a földi halandók valóságától és sajnos visszájára ütnek a képességeik, és végsősoron kihullanak a munkába járás világából.

És sajnos ahhoz is tulságosan elvontak, hogy valami magán bizniszt csináljanak, pontosabban csinálnak ők, csak olyat, amivel nem tudják az embereket megnyerni, mert annyira nem értik meg, hogyan müködnek az emberek.

Sokan meg ugye ott maradnak doktorandusznak, de az iskola folytatásaként, nem szakmai előrehaladásért, hát mit ne mondjak...

Én nem voltam fényes tanuló, nagyon gyenge gimnáziumból jöttem, nem volt még nyelvvizsgám sem, bukdácsolva meg depresszióval küszködve végeztem el a gépész alapszakot, mert legalább ÉRDEKELT, amit tanultam.

Aztán most BSc-vel többet keresek, mint a jellemző fizetések MSc-s komáknál. Persze nem sorolom ide a tényleg jó képességűeket, mert azok mind elmentek nyugatra szerintem 6-8 ezer EUR körüli fizetésekért átlagban, plusz magán bizniszek.

2021. okt. 18. 20:15
 50/72 anonim ***** válasza:
100%
nekem a legtöbb mérnök ismerősöm villanyszerelővé képezte át magát és az elmondásuk szerint a sokszorosát megkeresik a korábbi fizetésüknek. Akik csináltak vállalkozást a havi 1,5 milliót nettót megkeresik könnyedén
2021. okt. 18. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!