Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Faluhelyen miért nem mennek...

Faluhelyen miért nem mennek el napszámozni nyári iskola szünet alatt a fiatalok?

Figyelt kérdés
Munka lenne csak munkaerő nem , miért nem jönnek? A szüleiket se értem, hogy miért engedik, hogy egész nyáron otthon üljenek meg videojátékozzanak ahelyett hogy egy kis pénzt keresnének meg megtanulnák mi a munka?
2021. júl. 17. 09:45
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
86%
A felnott emberek nagy reszet nem kell eltartani, ehhez nem kell 14 eves kortol dolgozni.
2021. júl. 17. 12:13
 22/42 A kérdező kommentje:

Ha te tudnád hány felnőtt ember élősködik a szülein! De lehet még te is megtudod ha nem neveled munkára a kölköket!

2021. júl. 17. 12:30
 23/42 anonim ***** válasza:
82%
én anno voltam gabonát szálazni. 2 hétig lehetett menni június végén-júli elején. és ennyi. ennyi napszám volt abban a faluban ahol felnőttem. és protekció kellett hogy bekerülj. 2000 ft-ot fizettek naponta, tök feketén természetesen. ha jól emlékszem hajnali 4kor vagy 5kor kezdtünk és 11ig dolgoztunk. persze meleg volt meg vágott a gabona, de jó volt a társaság és nem kellett megszakadni. ez volt kb 15 éve. most nem tudom van-e még ez a lehetőség
2021. júl. 17. 12:31
 24/42 A kérdező kommentje:
Elmondanám hogy én nem napi 2000 forintot fizetek hanem többszörösét!
2021. júl. 17. 12:35
 25/42 anonim ***** válasza:
85%
jó ma már más az árfolyam. ez 15 éve jó pénz volt egy kiskamasznak. főleg hogy más bevételi forrás a közelben egyzserűen nem volt. milyen jellegű munkát ajánlasz amúgy?
2021. júl. 17. 12:37
 26/42 A kérdező kommentje:
Mezőgazdasági munka de fiataloknak a gépekhez nem nyúlhatnak , egyszer már megjártam eggyel aki tönkretette az egyik gépet és nem kis károm lett belőle!
2021. júl. 17. 12:42
 27/42 anonim ***** válasza:
0%

az iskola melletti fizikai munka segít tapasztalatot szerezni a gyereknek és kevésbé lesz lenéző a fizikai munka, vagy az otthoni munka iránt. Mivel ez nem kötelező, hanem választott senki nem fogja rabszolgamunkának tekinteni, de ad egy morális tartást és világnézetet az embernek.

biztos,hogy a világ is rosszabb hely lesz,ahol a fizikai és a szellemi munkák közt különbséget teszünk. Ez előbb utóbb olyan társadalmi konfliktusokhoz vezet,ami erőszakot eredményez.

pld most dél afrikában ez történik.

2021. júl. 17. 12:43
 28/42 A kérdező kommentje:

Végre egy értelmes válaszoló

2021. júl. 17. 12:45
 29/42 anonim ***** válasza:
85%
nyilván mezőgazdasági munka, ennél kicsit konkrétabb válaszra számítottam. gyümölcs, zöldségszedés? kapálás, gyomlálás? anyagmozgatás?
2021. júl. 17. 12:51
 30/42 anonim ***** válasza:
77%
desznyóhízlalás, hogy döbrögi kamukérdéskiiíró troll tudjon adni a nemlétező munkásainak féldisznó prémiumot.
2021. júl. 17. 13:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!