Faluhelyen miért nem mennek el napszámozni nyári iskola szünet alatt a fiatalok?
Ne keverjünk már össze munkát iskolával! Látszik még te se dolgoztál rendesen!
1 hét szabadság meg nem ugyanaz mint, hogy 2,5 hónapig otthon lógatja a lábát a gyerek!
Akinek szüksége van pénzre, az elmegy dolgozni a nyáron. Akinek nincs szüksége pénzre, az pedig nem megy el dolgozni a nyáron.
Ennyi a történet.
Hagyjuk már ezt a "megtanulja mi a munka" maszlagot.
Ez a kérdés nagyon durván "ok boomer".
Bár reménykedem hogy csak troll a kiírója.
Én, mint szulo... aki imadja mindket gyereket... azert az ilyen begyöpösödött falusi PARASZTot felrugnam a holdig...
Egyszer gyerek a gyerek. Egyszer fiatal, egyetlen egyszer az eleteben.
Legalabb nekik megadatik hogy nyaron 40 fokban nem kell dolgozni, nincsenek kotelezo dolgok. Az ev tobbi idoszakaban ugyis vannak.
Elvezzek a nyarat, egymas tarsasagat... a jatekot, okorkodest...
Te meg kapálj, intézd a desznyókat öregem!
Aztán majd ne csodálkozz, hogy amikor dolgoznia kell majd a gyereknek mert kikerül az óvó karjaidból akkor meg nem feni majd a fogát rá!
Láttam én itt a faluban már sok fiatalt, aki jött hozzám napszámozni abból ember lett még pesten is , aztán van olyan aki azóta is az anyjáék nyakán van és csak néha eljár napszámba hogy a kocsmára legyen pénz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!