Miért van az, hogy aki régebb óta van egy cégnél nem becsülik meg és nem kap komolyabb emelést és inkább hagyják, hogy 80-90%-os fluktuáció legyen és kicserélődjön mindenki? Miért csak úgy lehet előrelépni anyagilag hogy 1-2-3 évente céget váltunk?
Mert csak az anyagiak számítanak, így olcsóbb, az újakkal nem nekik kell bajlódniuk, nem ők tanítják be hanem a régebben ott dolgozók.
1es te meg inkább ne írjál semmit, ha ekkora nyomi vagy, hogy nem a kérdésre válaszolsz, fog.yi.
#4-es vagyok.
Többen kifejtették ezt már korábban, ezért dióhéjban:
Annyi a fizetésed/annyit emelnek ( ha most az infláció követő emelést nem számoljuk), amennyit ér az elvégzett munkád. Egy irodai adminsiztrátor Mancika akinek sokszor kihívást okoz az Excel, az soha a büdös életben nem fog 200 nettónál többet hazavinni, feltéve ha jár neki valamilyen adókedvezmény. Ezzel szemben a gépészek, orvosok, IT szakemberek azért keresii magukat sz@arrá és vannak mindig jó alkupozícióban, mert hiányszakmában dolgoznak, és ha üég jók is benne, akkor érdmes megtartania a munkáltatónak, mert sokat és a tudása. Egyszerű mint a faék: megfelelő tudás megfelelő helyen=megfelelő bér.
Nem megfelelő tudás és munkaidőben sorozat nézés= GBM, jó esetben.
Azt hiszem megkaptam a választ:
Nálunk rengeteg ember elment egy olyan szakmából ami lenézett és valljuk be nem agysebészet ( bérszámfejtés ).
Továbbálltak mindannyian egy kicsivel magasabb pénzért. Helyükre jöttek kezdők vagy senki, tehát kevesebben vagyunk, a pénzünk maradt.
Én szeretem ezt a helyet de ha nem emelnek muszáj váltanom. De ezt a 2-3 évente váltást nem szeretem.
Ez az új világ, és miért jó ez mégis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!