Érdekes, ha nettó 90-ért nem kapnak 4 órás takarítónőt (Bp) és meg diplomával 150-ért dolgozok teljes állásban?
4 órásba keresnek takarítónőt. Elvárás: nincs. nem kell se szakma még érettségi se. 8 általános + legyen keze lába és kész.
A bér nettó 90 fehéren 4 órára.
Nem találnak senkit. Jelentkező lenne bőven, na de ennyiért nem jönnek el.
Én meg diplomával itt ennél a cégnél 150-et kapok főállásban.
A takarítónő 8 órában 2x 90 = 180-at kapna.
Azért érdekes kontraszt. Én diplomával sok éve itt vagyok, nettó 150.
És az utcáról beeső vadidegen akárki 8 elemivel kevesli a 90-et...
Érdekes.
Kérdező ha ez megnyugtat, én diplomás építészként építésvezető vagyok és nem keresek annyit, mint a legutolsó malterkeverő segédmunkás.
És ez tény. A számok azok számok.
btw jó nagy okosság lehetsz ha diplomával takarítasz xd
Vagy eskü beszarok ha van takarítói diploma. Én akkor nemhogy a kalapom, de még a lábam is megeszem XDD
Kedves Kérdező!
Annyit kapsz, amennyit ki tudsz harcolni magadnak. A két szép szemedért nem fognak emelni (max ha apuci cégénél vagy, de ezt ne keverjük ide). Én legutóbb azért kaptam br. 160 ezer emelést, mert vitt volna egy másik cég +100ért, ők még erre ráígértek 60 ezret, hogy maradjak. Úgy ítélték meg, hogy jobban járnak így, mintha helyettem elkezdenek mást toborozni, betanítani stb. Azaz jó alkupozícióban voltam. De ha csak simán odamentem volna, hogy figyeljetek má', kéne bruttó 160 emelés, körberöhögnek.
Te is ezt tudod csinálni. Keresel másik helyet, "fenyegetőzhetsz", hogy ennyi pénzért nem dolgozol csak többért. Ha a főnököd úgy ítéli meg, hogy nem tud pótolni, emelni fog. Ha talál a helyedre mást 150 ezerért, akkor sajnos azt kell mondani ennyit ér a munkád.
"Te is ezt tudod csinálni. Keresel másik helyet, "fenyegetőzhetsz", hogy ennyi pénzért nem dolgozol csak többért. Ha a főnököd úgy ítéli meg, hogy nem tud pótolni, emelni fog. Ha talál a helyedre mást 150 ezerért, akkor sajnos azt kell mondani ennyit ér a munkád.
"
HIbás logika. Mert megtörtént: valaki emelést kért nem kapott. Erre belengette hogy elmegy ha nem kap de akkor se kapott.
Erre tényleg elment. A kisujjában volt az egész hely mindent tudott azonnal, de elengedték.
Majd több hónapos huzavona után felvettek a helyére egy újoncot TÖBBÉRT mint amit a régi emelve kapott volna.
Az újonc semmihez se ért mindent a szájába kell rágni.
Tehát egy jó ember helyett lett egy szar-jóval drágábban.
TESSÉK.
Megtörtént.
Es? Elment tobbert, kit erdekel, hogy utana kit mennyiert vesznek fel helyette?
Menj el te is tobbert.
Ha nem tudsz, akkor meg ennyit ersz.
2018 nyarán a Balatonon dolgoztam, konyhai mosogatás, élelmiszer előkészítés pl. krumplipucolás, takarítás, pincérkedés, stb. A rendelkezésre álló 46 nap szabimból 40-et kivettem egy időpontban, így közel 2 hónapot tudtam a főállás mellett csinálni.
Letoltam 58 napot szünet nélkül, napi 16 óra (5:45-22:15), nettó 700Ft/h, 650eFt-ot kerestem, összehasonlításképpen a tanszéki mérnök fizetésem havi 120eFT volt. Hosszú szenvedés után végre letudtam a fránya hitelemet és terveztem a visszatérést 2019-re is.
Az adóbevallásnál viszont kibukott, hogy mellékállásom volt, nekem is beintett a vezetőség, hogy rossz hírét keltem az intézménynek és ez nem megengedett!
2019-től minden hónapban központilag 2-5 napot kiírnak nekünk szabira, ez különösképpen vicces mikor 12 tanórám van az adott napon, közben fogalmam sincs róla, hogy szabin vagyok :)
Az is elszomorító, hogy 2020-tól mi is alapítványi iskola vagyunk, így sajnos nem tudom le Balázskázni a kérdezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!