Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mihez kezdenétek a helyemben?...

Mihez kezdenétek a helyemben? Bele akarok vágni valami nagyba... Bővenbben lent.

Figyelt kérdés

Noshát, Lenne felétek egy olyan kérdésem, hogy ti mibe vágnátok bele?

Mesélek kis háttérsztorit is, és úgy adjatok tippet hogy az alapján indultok el, ti mit csinálnátok.

Jelenleg a települést ahol élek, semmi pénzért nem hagynám ott a barátok ismerősök és barátnő miatt, de egy darab albérlet sincs ami kiadó lenne, és jelenleg a munkahelyem adta szálláson vagyok ami igazából nem rossz mert semmit sem kell fizetnem, és ez kb ilyen panzió szerűség. Na mindegy is nem ez a lényeg. Tehát. Irodai munkám van jelenleg, és szeretnék végre valami nagyot csinálni. Az eszem is tudom hogy meg lenne hozzá, és gyerekkorom óta arról álmodozok hogy üzletember legyek. Na de albi nélkül, jogsi nélkül, alkalmazottként ezt nem fogom elérni. Esetleg lenne valami ötletetek hogy mibe vágjak bele amivel nem vesztem el az állásom? (Azért nem akarom elveszteni mert ahhoz van kötve a lakhatásom) HITEL OFF!

2021. jún. 22. 10:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
95%

Én mindenképpen online vállalkozást indítanék, ahogyan azt most csinálom is.

Persze ehhez kell valamilyen képzettség, ami mentén értéket tudsz adni másoknak, mert azért fognak fizetni neked.

Találd ki, hogy mi az az érték. Ezt helyetted senki sem válaszolhatja meg.

Mit tudsz most, amiben jobb vagy, mint az átlag? Vagy miben fejlődhetsz jobbá? Mi az, amit tíz év múlva is szeretnél csinálni, és várhatóan kereslet is lesz rá?

2021. jún. 22. 15:38
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én az egyetemet ajánlanám egy piacképes szakmával,utána 5-10 évet dolgozz pár munkahelyen hogy tapasztalatot szerezz és tőkét gyűjts össze és ha ez nem elég akkor csinálhatsz egy vállalkozást

Persze ehhez fel kell mérni hogy van-e igény,egy jó ötlet kell,kenni-vágni kell a szakmát és az elején nem fogsz óriási profitot termelni,hitel nélkül meg semmire nem mész.

Azért ad mindenki ilyen válaszokat mert borzasztóan bugyuta a kérdésed,sok motivációs videókat és filmeket néztél,azt hiheted hogy Jeff Bezos úgy lett a világ egyik leggazdagabb embere hogy egyszer elhatározta hogy Ő most gazdag lesz és MINDENT megtesz érte,Ő legyőzi az akadályokat és sikeres lesz!Te meg az első lépésnél három métereset buknál.

Semmit nem tudunk rólad és azt várod hogy adjunk ötleteket amivel üzletember lehetnél másodállásban úgy hogy a zsákfaludból kimenni nem vagy hajlandó?Meg hogy az eszed megvan hozzá de azt se tudod mit akarsz csinálni te próféta rejtett zseni :D

Remélem leesett hogy annyi valóságérzéked van mint egy szuperhős filmeken nevelkedett tizenévesnek és ezért nem lehet normális választ adni

2021. jún. 22. 16:28
 23/29 anonim ***** válasza:
Éjszakai és hétvégi idősgondozással nagyot lehet szakítani.
2021. jún. 22. 17:15
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem értitek, hogy ő 0 befektetett munkával, 0 ötlettel akar nagyot szakítani, hisz zseni? :D
2021. jún. 22. 17:41
 25/29 A kérdező kommentje:

Az összes kommentelőnek aki csak úgy tud válaszolni hogy belekötünk a másikba az most ezt vegye magára. Mindenkinek vannak álmai nem? Mindenki akar valami olyat csinálni amit szeret/szeretne nem? Miért kell visszarántani egyre több olyan embert aki szeretne kicsit hozzáadni valamit a világhoz? Ezért van ez a bolygó lassan megrohadva. Mert az ellenszenv meg az irigység táplálja az emberek nagy részét és hát ha nekem nem lehet meg, szóljuk már le a barmot, hadd érezze ő is magát szarul ugye? Én nem Jeff Bezos akartam lenni baszki. Simán feltettem egy tetves kérdést hogy ti mihez kezdenétek. Nem azt kértem hogy oktassatok meg kötekedjetek. Ismeretlenbe énis tudok mindenkivel. Menj ki az utcára, kérdezz meg egy fiatalt mi akar lenni. Ha azt mondja hogy vállalkozó akkor neki is mondd ugyanezt el személyesen élőbe. Ugye hogy tele lenne a gatya mi? Másnap megnézném az arcod hogy mennyire lettél szétbombázva.

Na peace fiaim. Ha összejött, azért visszajövök ide. Nem felejtelek el titeket honnan indultam ♥

2021. jún. 23. 07:12
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Jól hangzik ez a "vállalkozó akarok lenni" szöveg és szép, hogy ilyen álmai vannak valakinek, a hiba csak annyi, hogy önmagában olyan, mint 'vállalkozó' nincs. Ezek az emberek mind valamilyen szakma, termék, tudás mögött állnak vállalkozóként (villanyszerelő, építkezési vállalkozó, online webshop üzemeltető, fodrász, stb....), tehát ha intelligensnek, zseninek gondolod magad, akkor tudnod kéne miben is vagy az és építsd arra a vállalkozást.

Sem az autó hiánya, sem a lakhatás, sem a kapcsolati státusz nem befolyásolja kiből lesz vállalkozó. Ha megfelelő ötleted van a jelenlegi munkahelyedről is simán menedzselheted, de hát ehhez kell némi zsenialitás ugye :))

Ilyen formában tehát a kérdésednek nincs értelme, pontosabban nem értem, milyen választ vártál? Bármibe belevághatsz, határ a csillagos ég, de rajtad kívül senki nem fog tudni ötletet adni, az belőled kell jöjjön, a képességeidből, tudásodból, mert akkor lesz valódi értéke, ha 110%-osan mögé tudsz állni, azonosulni vele és tűzön vízen keresztülvinni. ÉS még 1x, ezeket semmiben nem befolyásolja, hogy albérletben élsz, egyedül talán a pénz lehet kérdés, de ha kellő affinitással rendelkezel és van kitartásod, akkor nulláról is fel lehet építeni bármit.

2021. jún. 23. 11:17
 27/29 anonim ***** válasza:

Adj hozzá a világhoz.

A vállakozó nem úgy lesz vállakozó hogy holnaptól vállalkozni akar hanem tud olyat csinálni amiért fizetnek pénzt és el tudja adni magát. Nem egyszer 6 évente egy állás interjún hanem naponta. És valamiben jobb mint a tobbiek.

A lovon fordítva ülsz , neked kell kitalálni hogy miben vagy jobb. Pont nem megkérdezni mi a feladat hanem a feladat és a megoldás kitalálója a vállalkozó. A beosztott, O kérdezi hogy mi a feladat. A vállalkozó nem.

2021. jún. 23. 17:58
 28/29 anonim ***** válasza:

Már bocs de ha néhány anonim trollon így felkapod a vizet te a valós üzleti életben egy komolyabb tárgyalástól összeomolnál.

Gondolom téged megfogott a szép oldala ennek a vállalkozósdinak, mert persze kívülröl látod a jó csajt, jó autó ház, stb...

Aztán, hogy mi van mögötte már nem látod, hogyan jutott odáig, mikről mondott le, mennyi munka van mögötte, vagy éppen hazudozás, lopás.

Nem egy jó ötlet kell, hiába mond itt neked bármit, egy vállalkozás ennél sokkal bonyolultabb.

2021. jún. 29. 06:04
 29/29 anonim ***** válasza:

Manapság nem a munka a sok mögötte, hanem az ismeretség. Ha NER közeli vagy, akkor leszel dús gazdag, ha nem, csak simán beleteszel egy csomó munkát, akkor egy erős középosztály szintet fogsz elérni maximum, amibe nem tartoznak bele a pénzért vásárolt jó csajok, és sportkocsik. Menj el a közeli xy bt.-hez és nézd meg, hogy mennyire vannak eleresztve. Ha sokat vesz ki a cégből, idővel csődbe megy, ha visszaforgatja, akkor viszont nem biztos, hogy sokkal jobban él, mint az alkalmazottjai.

Nem biztos, hogy a médiában mutatott szemérmetlen, képmutató hazugságokból kellene megítélni azt, hogy milyen egy átlag vállalkozó életszínvonala.

Arról nem is beszélve, hogy a portaszolgálatoknál az utolsó agyhalott Józsi is magánvállalkozó már.

2021. jún. 29. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!