Pénzügy-számvitel és pénzügy mester mennyire jó választás ha közgazdász akarok lenni?
A közgazdászt úgy értem, hogy igazi közgazdász, tehát leginkább a monetáris és fiskális politikával akarok foglalkozni.
Alkalmazott közgazdaságtant nézegettem, de az úgy tudom csak Pesten van a Corvinuson, de a psz meg van itt helyben vidéken is
Nagyon jó vàlasztàs.
+ Angol es Nemet felsofok
Ha gondolod, vannak online penzugyi kurzusok is melle, igy meg sikeresebb leszel!
Jótanács: ezt az "igazi közgazdász" dumát ne erőltesd az egyetemen, mert egy nem túl pozitív kép fog kialakulni rólad. Nem rossz, a legtöbb helyen van is lehetőség ilyen területre specializálódni (még ha ez legtöbbször nem is konkrét specializációt jelent, hanem csupán 2-3 szabvál tárgyat). Ettől függetlenül nyilván jobbak az esélyeid, mint egy HR diplomával, de jól látod, alapvetően ezek üzleti képzések, ennélfogva sok olyan dolgot fogsz tanulni, amire később nem lesz szükséged, és sok olyat kell autodidakta módon megtanulni, amivel csupán "szintre hozod magad" azokkal szemben, akik elméleti közgazdsaságtant tanultak.
AK jelenleg csak a Corvinus-on van, de Gazdaság- és pénzügy matematikai elemzés pl. Pécsett is. Én azért azt javasolnám, hogy alapszak után próbálj meg Pestre kerülni. Sajnos nagyon véges azoknak a pozícióknak a száma, amik ténylegesen monetáris és fiskális politikával foglalkoznak, vidéken pedig pár nagyon szerencsés kivételtől eltekintve gyakorlatilag nulla ez a szám.
Én csak azt tudom javasolni, hogy ülj le a linkedin elé, és nézegess profilokat ki hol mit végzett.
CFA hasznos lehet még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!