Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénzügy-számvitel és pénzügy...

Pénzügy-számvitel és pénzügy mester mennyire jó választás ha közgazdász akarok lenni?

Figyelt kérdés

A közgazdászt úgy értem, hogy igazi közgazdász, tehát leginkább a monetáris és fiskális politikával akarok foglalkozni.

Alkalmazott közgazdaságtant nézegettem, de az úgy tudom csak Pesten van a Corvinuson, de a psz meg van itt helyben vidéken is

2021. máj. 25. 04:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó vàlasztàs.

+ Angol es Nemet felsofok

Ha gondolod, vannak online penzugyi kurzusok is melle, igy meg sikeresebb leszel!

2021. máj. 25. 06:34
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

Jótanács: ezt az "igazi közgazdász" dumát ne erőltesd az egyetemen, mert egy nem túl pozitív kép fog kialakulni rólad. Nem rossz, a legtöbb helyen van is lehetőség ilyen területre specializálódni (még ha ez legtöbbször nem is konkrét specializációt jelent, hanem csupán 2-3 szabvál tárgyat). Ettől függetlenül nyilván jobbak az esélyeid, mint egy HR diplomával, de jól látod, alapvetően ezek üzleti képzések, ennélfogva sok olyan dolgot fogsz tanulni, amire később nem lesz szükséged, és sok olyat kell autodidakta módon megtanulni, amivel csupán "szintre hozod magad" azokkal szemben, akik elméleti közgazdsaságtant tanultak.

AK jelenleg csak a Corvinus-on van, de Gazdaság- és pénzügy matematikai elemzés pl. Pécsett is. Én azért azt javasolnám, hogy alapszak után próbálj meg Pestre kerülni. Sajnos nagyon véges azoknak a pozícióknak a száma, amik ténylegesen monetáris és fiskális politikával foglalkoznak, vidéken pedig pár nagyon szerencsés kivételtől eltekintve gyakorlatilag nulla ez a szám.

2021. máj. 25. 07:03
 3/7 anonim ***** válasza:
igen
2021. máj. 25. 08:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt tudom javasolni, hogy ülj le a linkedin elé, és nézegess profilokat ki hol mit végzett.

CFA hasznos lehet még.

2021. máj. 25. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:
A közelébe sem kerülhet egy pénzügy-számvitel szakos diploma egy AK-snak, főleg nem vidéki egyetemről, ne hülyítsük már egymást. Ha jó vagy matekból, és tényleg közgazdaságtannal akarsz foglalkozni, akkor AK (vagy GPME, de az osztatlan, és a legnehezebb).
2021. aug. 2. 23:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Mi a baj a vidéki egyetemmel? Vidéken akarok lakni
2021. aug. 2. 23:26
 7/7 anonim ***** válasza:
47%
Attól függ melyik vidéki egyetem, de az a kisebb probléma szerintem. A nagyobb az az, hogy a pénzügy-számvitelnek minimális köze van a közgazdaságtanhoz, mivel üzleti képzés, tele bullshit tárgyakkal. Akkor jó, ha a számvitel érdekel, egyébként felejtős. Én pénzügy-számvitelt végeztem, és nagyon bánom utólag, hogy nem alkalmazott közgáz, ezt az elején még sajnos nem láttam át eléggé.
2021. aug. 3. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!