Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Senior-nak általában hány év...

Senior-nak általában hány év releváns munkatapasztalat után mondják az embert?

Figyelt kérdés

Pl. pénzügyi kontrollerként 3-4 év után már annak mondhatom magam?

Vagy 5-8 év lesz majd a határ?

Szakterülettől is függ kicsit?

2020. máj. 6. 12:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

3-4 év az már tapasztalt, de még nem senior.

Én álláskereső voltam az elmúlt 4 hónapban, nézegettem én is senior hirdetéseket, 5 év az alja, de van ahol senior munkatárstól 7-10 év tapasztalatot kérnek.

2020. máj. 6. 13:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Cég és szakterület függő. Informatikában vannak technológiák, amik 10 éve nem is léteztek, ott egy 4-5 éves tapasztalattal rendelkező mérnök már bőven mondható seniornak.
2020. máj. 6. 14:08
 3/4 anonim ***** válasza:
30%

Nem mondják, hanem kinevezed magad.

2.5 év munkatapasztalatom van és vezető fejlesztőként mutatkozom be, mert tudom közvetíteni ezt az imidzset. Mondjuk értek is hozzá, de az mellékes. Az embert nem kinevezik és nem előléptetik, hanem az önmagát már előreléptető embert honorálják anyagi javakkal és pozícióval.

Megfogod a CV-det beleírod, hogy senior és kész. Nem kell szerénykedni.

2020. máj. 7. 07:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez mérnöki területen elég jól behatárolt. Pl.: hivatalosan vezető (senior) tervező (még egyszer mondom, hivatalosan), akkor vagy ha van 10 év tapasztalatod. A mérnöki kamarától meg is kaphatod ezt a címet hivatalosan, ha megfelelsz a követelmények, melynek első pontja, a 10 év releváns tervezői tapasztalat.

A többi mérnöki jogosultságoknál is hasonló a helyzet.

2020. máj. 7. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!