Hogy szerezzek nappali egyetem mellett munkatapasztalatot, ha nem hirdetnek gyakornoki pozíciót/ diákmunkát a releváns cégek?
Másodéves élelmiszermérnök hallgató vagyok.
Ha elküldöm közvetlenül a kiszemelt cégeknek az önéletrajzom, hogy mondjuk nyáron szeretnék tapasztalatot szerezni náluk, akkor mennyi esély van arra, hogy felhívnak?
Illetve ilyenkor ingyen kéne vállalni a munkát, vagy legalább minimálbérért?
Mindenfelé “szórd el” az önéletrajzodat biztos, ami biztos. Valahonnan majd csak visszahívnak. Mondjuk most elég nehéz ebben a helyzetben, azt tudom elképzelni, hogy ingyen dolgozni felvesznek.
Amúgy mit csinál egy élelmiszermérnök?
1.: TE keres a cégeket.
2.: Nem árt a kapcsolat, és/vagy az, hogy csinos lány legyél.
3.: Kevés pénzt kérj!
Nyugodtan küldd le a HR osztályokra az önéletrajzod és pontos leírást, hogy mit is keresel. Jelen helyzetben létszámstop van mindenhol, de hátha szerencséd lesz.
Egyébként pedig hagyd, hogy ők dobják fel a pénz kérdést. Van egy törvényben meghatározott összeg, amit adniuk kell, érd be annyival.
Nem tudom ez ott mennyire működik, én villamosmérnökin végeztem, nálunk a tanszékek kapcsolatban vannak sok céggel, ahova lehet menni szakmai gyakorlatra is. Sőt, szakdoga/diploma témák is meg vannak hírdetve, aki nem valami nagyon elvetemült elméleti dolgot akar, annak megéri már a projekttárgyak alkalmával elmenni egy céghez.
Szóval, a legtöbben így kerülnek gyakornoki állásba. Tudni kell, hogy itt 1-2 évig még biztosan nem lesz valami magas a fizud, de meglesz az a bizonyos munkatapasztalat, amit az álláshírdetésekben kérnek.
Amúgy én regisztráltam a profession.hu-ra, LinkedIn-re, így hetente kapok megkereséseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!