Ha szinte minden álláshirdetésnél ott figyel, hogy: "min. X év releváns szakmai tapasztalat", akkor mégis honnan lehet szakmai tapasztalatot szerezni?
Igazad van, sajnos pályakezdőként nem lehet elhelyezkedni, ezért is van 20% körül a munkanélküliség.
Jah, NEM!!! :D
Meglehetősen alacsony a munkanélküliség, aki akar az simán tud dolgozni, szóval nem lehet, hogy inkább veled van a baj?
#5: Gondolom te is tudod, hogy teljesen más dologról beszélsz.
Egyrészt árufeltöltőként vagy szalagmunkásként vszeg én is bármikor elhelyezkednék (de diplomásként egyelőre nem ez az opció), másrészt az általam a kérdésben nem részletezett munkaköröket, hogy lehet releváns szakmai tapasztalat birtokában betöltetni, ha ugyanilyen pozíciókat sose látom meghirdetve elvárt tapasztalat nélkül?
Érted? Leírom pontosabban: Adott "A nevű" pontosan definiált munkakör, amihez kell 3 év pontosan definiált szakmai tapasztalat. Az "A nevű" jól behatárolt munkakört - ha sosincs meghirdetve elvárt tapasztalat nélkül - akkor mégis ki lesz az aki megfelelő tapasztalat birtokában alkalmas lehet rá?
Tyúk és a tojás esete.
#6: Költői kérdés, de nem lehetséges, hogy az a folyamatban lévő Msc ennyit számított? (főleg ha nappali képzésben még hallgatói jogviszonyod is volt gyakornokként).
Meg persze adódik a kérdés: milyen pozíció milyen követelményekkel?
"Adott "A nevű" pontosan definiált munkakör, amihez kell 3 év pontosan definiált szakmai tapasztalat. Az "A nevű" jól behatárolt munkakört - ha sosincs meghirdetve elvárt tapasztalat nélkül - akkor mégis ki lesz az aki megfelelő tapasztalat birtokában alkalmas lehet rá?"
Nézd, ameddig az "A nevű" munkakörre találnak embert 3 év tapasztalattal, addig őket fogják felvenni. Amikor már nem fognak találni embert, akkor majd nyilván kénytelen lesznek csökkenteni a felvételi követelményeket.
De ahogy előttem is írták, általában az 1-3 év tapasztalatot igénylő helyekre azért alkalmanként felvesznek pályakezdőket is, téged nyilván nem, de másokat azért jó eséllyel igen. Végül is, ha belegondolunk, az "A nevű" munkakört elvégző emberek is voltak valaha 0 tapasztalattal rendelkezők, és őket is felvette valaki.
"(főleg ha nappali képzésben még hallgatói jogviszonyod is volt gyakornokként)."
Sosem voltam gyakornok és sosem dolgoztam a szakmámban azelőtt, azaz 0 szakmai tapasztalatom volt. A folyamatban lévő tanulmány inkább hátrány a munkaadónak, hiszen 2 hetente pénteken mindig szabadságon voltam. Jah és egy középkorú nő és köztem dőlt el a munka, mégis engem választottak.
Ez a "min. X év releváns szakmai tapasztalat" olyan sablon duma, mint "versenyképes fizetés" és a társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!