5 év egyetem vagy 5 év munkatapasztalat, melyik érhet többet általánosságban?
IT-ban a munkatapasztalat. Persze, itt is ertelmes szinvonalu munkatapasztalatot ertve ez alatt.
Egyetem az egy jo alap, de ket ev utan mar tobbet fogsz a munkatapasztalatod alapjan tanulni a hasznalt technologiakrol, mint egyetem alatt. Amire viszont ilyenkor is jo az egyetem, hogy egy szeles, stabil alapot ad, igy ha mas terulere tevedsz, vagy feljebblepsz (akar menedzsment, akar architekt iranyba), akkor is lesz nemi alapod meg az egyetemi tanulmanyokbol. Amiket persze szinten az elso 1-2 eved alatt tul is nősz, de attol meg nem haszontalan.
Egyetem.
El is magyarázom miért.
A családban volt olyan, aki középfokú végzettséggel jutott el menedzseri szintre.
Aztán, a cégnek nem ment olyan jól,változott a piac.Majd elkezdték átszervezni, összevontak vezetői pozíciókat is, ő meg mehetett a levesbe.
Viszont, utána nem tudott már ugyanolyan vezetői munkakörbe bekerülni más cégnél, pedig pályázott rendesen.
Szóval, igen, a diploma nagyon fontos a magyar munkaerőpiacon.Egy komolyabb pozíciónál, ha nincs diplomád az önéletrajz megy a kukába, be sem hívnak.
Bonyolult kérdés. A magyar munkáltatók, mint az egész ország, sajnos papíralapú, nem helyeslem, de sajnos ez van.
Ha van papírod, de nincs munkatapasztalatod, akkor az a baj, mert a papír kevés, de, ha felvesznek valahova és tapasztalatot szerzel, akkor már nyerő vagy.
Ha nincs papírod, de van tapasztalatod, akkor lehet felvesznek, de bizony kevesebb pénzért, mert nincs szakirányú végzettséged.
Egy szónak is száz a vége, ha van sapkád az a baj, ha nincs akkor meg az. Amúgy csak simán nem akarnak eleget fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!