Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akinek van egy jól fizető...

Akinek van egy jól fizető szakmája, pl. kőműves, villanyszerelő az többre vitte az életben, mint aki egyetemet végzett és pl tanárként, vagy köztisztviselőként dolgozik alacsonyabb fizetésért?

Figyelt kérdés

2021. jún. 22. 00:22
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Csomó ember nem azért dolgozik, mert izgalomra vágyik. Van, akinek az számít, hogy megkeresse az összeget, és így kijöjjön a hónap végén, illetve esetleg képes legyen félre tenni. Vagy a családját is eltartsa. Ha én megtehetném, hidd el, én nem az izgalmat keresném. Persze, ez beállítottság kérdése. Én nem a feladatokat keresem a munkában, amiket meg kell oldani. Elvégzem, mert muszáj, illetve hogy megkapjam a pénzt. Ennyi. A taxizás sem feltétlen izgalmas. Sok bunkó emberrel összefuthatsz, plusz még néha azért is küzdhetsz, hogy az illető kifizessen. Mert biztosan vannak, akik elvitetik magukat, azután hoppá, hát nincs is nálam a pénztárcám, vagy egyéb kifogások. Persze te dolgozol taxisként, szóval ezt te tudod.

A lényeg: én is inkább úgy vagyok, hogy egy szakmával többre megy az ember, mintha széttanulja magát gimnáziumban, azután főiskolán/egyetemen. És TALÁN ezután talál magának valami jó munkát, amit nem kaptak meg a főnök barátai/ismerősei/rokonai. A munka milyensége itt legyen mellékes. Tisztában kell lenni, hogy a szakma sokszor mocskosabb, nem olyan kényelmes, mint egy irodai állás. Talán a felelősség sem ugyanakkora (nem olyan nagy), de ez nincs mindig így. Egy építkezésnél azért tudni kell, hogy mit hogy csinálj, mert nem volna jó, ha a megrendelőre omlana az épület, mert valamit kicsit elszámoltál. Minden munkának megvan a szépsége, és a nehézsége is.

2021. jún. 25. 08:32
 42/49 anonim ***** válasza:
Ha ez megnyugtat: rengeteg építő és építészmérnök ismerősöm van akik èpítésvezetőként vagy már projekt vezetőként dolgoznak. Jelenleg bármelyik szaki aki katázik (lassan senki sem lesz szakemberként alkalmazott ) 2-3 x annyit hazavisz mint ők. Kérdésedre válaszolva : igen, anyagilag te nem tudod felvenni a versenyt egy köművessel. De írhattam volna még bádogost, gépészeti szerelőt , burkolót is a Kőműves szakma mellé. Rengeteg a pénz a piacon és jelenleg szinte bármennyi el kérhető akkora hiány van belőlük. Szezonban 100 ezret ős le számlázhatnak egy nap mert simán kifizetik nekik.
2021. jún. 27. 09:55
 43/49 anonim ***** válasza:
Jó pénz az a nettó 6-700 ezer amit a kőműves megkeres tavasztól ősz végéig, de azért ezekben a hetekben a rekkenő 40 fokos hőségben 14-15 órázni, az emberfeletti. Több bajt okoz, mint hasznot.
2021. jún. 27. 12:18
 44/49 anonim ***** válasza:

43: Megsúgom, jó ha 8 órát ott töltenek a munkaterületeken.

De sok esetben már annyival sem találkozom.

Nagyon magasak lettek a díjak az elmúlt években.

Fent említett építészek közül volt ismerősöm aki felhagyott az építésvezetéssel és jelenleg most falaz.

2021. jún. 27. 12:31
 45/49 A kérdező kommentje:

Hát sajnos ez van. Jobb lett volna, ha kőműves leszek. Legalább nem egy irodában unatkoznék. Sokkal minőségibb életem lenne és sokkal jobban megbecsülnének az emberek.

A közszolgákat mindenki lenézi. Mi csak döglünk a hivatalban az adófizetők pénzén

2021. jún. 27. 13:15
 46/49 A kérdező kommentje:

De ami jó hír, hogy taxisként is megkereshetek majd napi 50 ezret

[link]

2021. jún. 27. 13:17
 47/49 anonim ***** válasza:
Végzezz egy kőművesi képzést, nem nehéz. Van pár ismerősöm, aki full hülye mindenből, de elvégezte. Most jól él.
2021. jún. 27. 13:18
 48/49 A kérdező kommentje:
Idén megszűnt az OKJ is. Csak esti tagozatra tudok már menni. Munka mellett meg lehetetlen azt megoldani. Dolgozok 16:30-ig, nem tudok 15:00-ra odaérni az esti iskolába
2021. jún. 27. 14:34
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak az anyagi részét nézzük a dolognak akkor igen. Többre.
2021. júl. 2. 06:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!