Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akinek van egy jól fizető...

Akinek van egy jól fizető szakmája, pl. kőműves, villanyszerelő az többre vitte az életben, mint aki egyetemet végzett és pl tanárként, vagy köztisztviselőként dolgozik alacsonyabb fizetésért?

Figyelt kérdés

2021. jún. 22. 00:22
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg a keresett szakmákat keresett diplomákkal összehasonlítani
2021. jún. 22. 13:57
 22/49 A kérdező kommentje:

200-at

Évente kb 150 ember végez ezen az egyetemen, abból nem lesz mindenki vezető

2021. jún. 22. 13:58
 23/49 anonim ***** válasza:
94%
A "keresett" fogalmával nem vagy tisztában. Az, hogy 150 ember végez a te egyetemeden, az nem azt jelenti, hogy keresett az adott szak.
2021. jún. 22. 14:13
 24/49 anonim ***** válasza:
87%

Én azt mondom, hogy ha jól érzed magad, illetve szívesen végzed a munkád, akkor az már egy jó dolog. A fizetés itt szerintem másodlagos. Hosszútávon mindenképpen jobb egy kényelmesebb állás. Lehet, hogy kevesebbet fizet, de nem kell kint a nap alatt aszódni nyáron, vagy esetleg télen sem kell fagyoskodni, ha olyan a meló. Bent ülhetsz a gép előtt, a fűtött irodában. A kettő ég és föld.

Persze van egy ellenpéldám is. A környezetemben egy személy irodai munkát végez. Jelenleg még. De váltani akar. A fizetés is egy szempont, de inkább a rá rakott felelősség aránytalanul nagy a béréhez képest. Amit fog majd végezni, az fizikai munka, de elvileg nem olyan durva. Meg kell szoknia majd. És akár a jelenlegi bére dupláját is megkaphatja. És talán nem idegeskedik majd a melóideje nagy részében azon, hogy a többiek mit b.sznak el, és neki mit kell majd kijavítgatnia.

Tehát ez emberfüggő. Kinek mi fekszik.

2021. jún. 22. 14:36
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
Én 36 évesen keresek 220 at, szóval átérzem. De vidéki vagyok, itt eléldegélek belőle egyedül nyugisan. Ha lenne család, gyerek, na akkor legalább még egy 100 as kellene.
2021. jún. 22. 15:00
 26/49 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy ki viszi többre az életben, szerintem attól függ, hogy kinek mi az érték. Én tanárként dolgozom, és magánórákkal, külön melókkal tudok 3-400ezret keresni kezdőként, a sima fizetésből nem tudnék megélni.

Én például felnézek a kőművesekre, szakmunkásokra. Egyrészt olyan munkát végeznek, amit én nem bírnék, másrészt hálásnak kell lenni, hogy valaki megcsinálja ezeket a munkákat. Máshogy fontos az oktatás mint a szakmunkák, de nem nevezném egyiket sem feljebbvalónak.

Még nincs családom, de például aki (bármilyen szakmával, hivatással) felnevelt tisztességesen legalább egy gyereket, sokkal többre vitte, mint én. :) Majd én is megpróbálom, és ha sikerül, arra sokkal büszkébb leszek, mint a munkámra, diplomámra, anyagiakra (remélem).

2021. jún. 22. 20:58
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

Oké. Ezeken a helyeken dolgoztok. De a kérdés még mindig ugyanaz. Mit?

2021. jún. 22. 21:11
 28/49 anonim ***** válasza:

A kérdés ugyan eldöntendő, de nem lehet igen/nem választ adni. Ha az a kérdés hogy mennyit keres élete során összesen, akkor egyértelműen többet gyakorlatilag minden szakmunkás. DE: Tegyük hozzá azt, hogy amikor sokszázezres nettóról beszélünk magyarországon, azt a villanyszerelő, kőműves stb VÁLLAKOZÓKÉNT keresi, így az összehasonlítás a tanári fizetéssel hülyeség.

Az egyéni vállakozóként dolgozó villanyszerelő fizetését az egyéni vállakozóként dolgozó magántanár fizetéséhez kell hasonlítani, máris nincs akkora különbség.

Egy villanyszerelő nem keres lényegesen jobban, mint egy tanár. A villanyszerelők bruttó!!! átlagfizetése (tavaly) jóval 300 ezer alatt (kb 260 körül) volt alkalmazottként. Hangsúlyozom, ez nem a minimum, hanem az átlag. Aki ennél többet keres az vagy vállakozó, vagy kiemelkedő a szakmán belül, vagy feketén dolgozik, esetleg nagyon szerencsés/jó kapcsolatai vannak.

Szóval a BRUTTÓ ÁTLAGFIZETÉS szerint (nem vállakozóként, nem feketén, nem maszekolva) nagyjából hasonlóan keresnek a tanárok és a villanyszerelők.

2021. jún. 23. 00:01
 29/49 anonim ***** válasza:
Én 36 évesen tanárként nettó 222 t kapok. Vidék, Miskolc. Döntse el mindenki, hogy ez jó vagy sem.
2021. jún. 23. 09:27
 30/49 A kérdező kommentje:

"Próbáld meg a keresett szakmákat keresett diplomákkal összehasonlítani"

Attól, hogy valami keresett, még nem jelenti, hogy jól fizet.. Most kapásból láttam 10 álláshirdetést, hogy pedagógust keresnek.. És ez egy kisváros. Mégis szarul fizet..

Meg a rendőrségnél is országos hiány van. Mégis folyamatosan szerelnek le a rendőrök, mert olyan kevés a fizetés, hogy inkább leszerelnek és elmennek árufeltöltőnek.

De én is itthagyom, megcsináltatom a PÁV-ot és megyek taxizni

2021. jún. 23. 15:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!