Mérnök vagy fizikus?
Még kicsit odébb van az egyetem, de nem annyira messze (3 év). Szóval most azon filózok, hogy inkább mérnöknek menjek vagy pedig fizikusnak. Akit eddig megkérdeztem ők mind azt mondták, hogy inkább mérnöknek, mert nekik most nagy jövőjük van.
A fizikuson belül az asztrofizika vonz.
A mérnökin belül nem nagyon tudom. Nézegedtem a szakmákat (vagy nem tudom hogy mondják) és a mechatronikai mérnök tetszet meg.
Ők mivel foglalkoznak? Hol tudnék elhelyezkedni? Melyik egyetemen van ilyen oktatás? És milyen érettségik kellenek ezekhez a szakmákhoz?
És nem Magyaro.-on akarok elhelyezkedni, hanem inkább Ausztriában.
És mielőtt valaki megkérdezné, igen 5-ös vagyok fizikából és matekból is, sőt dicséretes.
@crudy, azért kérdeztem az SZTE-t, mert Szeged környéki vagyok és jobb lenne Szeged. És nem nagyon találtam ezzel kapcsolatban infót.
Én olyannak tartom magam, aki megcsinálja azt ami érdekli, de azt nagyon jól és elég gyorsan. Úgyhogy remélem jó mérnök leszek.
Én elég messze lakok Győrtől, és nem igazán tudom, hogy itt erre felé mik vannak.
Még úgy annyira nem tudtam beletekinteni a mérnökök életébe, de majd elválik.
Itt a link pld [link]
Keresgess a temaba meg youtubera ird be. Eleg sok infot kapsz majd. A publikacio olyan mint a maffia...
Az SZTE jó tudományegyetem, de nem jó műszaki egyetem, úgyhogy ha teheted, mérnöki területen ne azt válaszd!
Ezen felül szerintem ne a mechatronikában, hanem a gépész- vagy villamosmérnök-alapképzésben gondolkodj! A mechatronika a kettő ötvözete szeretne lenni, de tipikusan "sokat markol de keveset fog".
Kerdezd meg Sheldon Coopert.. 😂 😂
Szerintem egy asztrofizikus magasabban kvalifikalt szakma mint barmelyik mernoki palya. Azonban utobbival jobban lehet keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!