Ingyen dolgoztam?

Figyelt kérdés

Most érettségiztem és nagyjából egy hónapja dolgozom egy cégnél ahol tudtommal napi bejelentéssel dolgozom (nem kellett semmit aláírnom, ebből feltételezem, titkárságon az első nap elkérték a személyes adataim és ennyi)

A fizetésnél megegyeztünk az összegben és abban is, hogy havonta kapom. (gondolom kpban, mivel bankkártya adataimat azt nem kérték)

A probléma az, hogy ma van ötödike és tudtommal mai napig meg kellett volna kapnom a fizetésemet de ebből semmit nem láttam. Tegnap a főnökség távol volt a cégtől így rákérdezni sem tudtam. (bár kicsit kínosnak érezném a fizetésre rákérdezni, ezt a munkáltatónak illene kezdeményezni)

Most akkor ez azt jelenti, hogy ingyen dolgoztam és nem fognak kifizetni? Vagy még utólag is megkaphatom?

2021. jún. 5. 16:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ma szombat van, feltételezem, hétfőn fogják adni a fizut.
2021. jún. 5. 16:49
 2/12 A kérdező kommentje:
Remélem is. Köszönöm a választ.
2021. jún. 5. 16:58
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Bankkártya adatokat nem is fognak kérni, a pénzed a bankszámlán van..............
2021. jún. 5. 17:02
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
Valószínű tök feketén dolgoztatnak, örülhetsz ha kifizetnek, mert ha nincs szerződésed, úgy vernek át ahogy akarnak, aszóbeli megállapodásra meg azt mondanak amit akarnak és téged néznek hülyének. Nem értem miért álltok szerződés nélkül munkába? Semmi nyoma nincs sehol, ha váltani szeretnél sem tudod igazolni, hogy te ott gyakorlatot szereztél! Mert a kilépő papírjaid nem lesznek így leadni sem fogod tudni, tehát úgy fog kinézni, hogy 0 év, vagy hónap tapasztalatod van. Örülhetsz ha a tb-d fizetik.
2021. jún. 5. 17:11
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Nem lehet megmondani hogy megkapod vagy sem. A TB-d biztos hogy nem fizetik ha szerződés sincs. Ki fogja számlázni a nav a TB tartozást neked.
2021. jún. 5. 17:18
 6/12 anonim válasza:
93%
Június 10 a végső időpont, amíg elküldhetik törvényileg. Bankszámla számot se kértek? Vagy zsebbe fizetnek? Rizikós a dolog, így szerződés nélkül meg minden.
2021. jún. 5. 17:19
 7/12 anonim ***** válasza:
79%
A bankkártya adataidat ugyan minek kérték volna el? Én rendesen bejelentve dolgozom, és soha senki nem kérte.
2021. jún. 5. 17:39
 8/12 A kérdező kommentje:

Akkor úgymondom, hogy bankszámla adatokat nem kértek. Tehát fixen nem utalni fogják.

Csak odamentem egy nap, a főnök elmondta mi lesz a dolgom, azt mondta felőle bármikor kezdhetek aztán meglátom, hogyan tetszik. Elmondta mennyi lesz a fizetés aztán ennyi.

2021. jún. 5. 18:02
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
Utólag megkaphatod, zsebbe fizetésnél értelemszerűen a határidők is lazábbak szoktak lenni. Nyilván garancia nincs rá, lehet hogy átvertek lehet hogy fizetnek "korrektül", ezt így nem lehet megmondani.
2021. jún. 5. 18:05
 10/12 anonim ***** válasza:
90%

Szerződés nélkül bele kell kalkulálni, hogy átvertek. Amúgy normális esetben kifizetnek, bár engem hetente fizetett ilyesmi helyen a főnök a bizalom jegyében.

A tb-det magadnak kell intézni, valami havi 8ezer forint, de évente növekszik az összeg.

2021. jún. 5. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!