Járt már valaki úgy, hogy ingyen dolgoztatták hazugságokkal hitegetve? Hogy lehet felismerni a csalókat? Történetek?
Az már eleve legyen gyanús, ha nincs a kezedben a munka megkezdésekor a munkáltatód által aláírt munkaszerződés.
Aki tisztességes az már eleve nem így kezdi.
Valamint, minden munkaviszony előtt kötelező jelleggel üzemorvosi alkalmassági vizsgálaton kell átesni a leendő dolgozónak. Amíg a doki nem találja alkalmasnak arra a munkakörre, amire pályázott, addig nem is lehet a dolgozóval munkaviszonyt létesíteni.
Banknál dolgozom, én pl az első hetem végén kaptam meg aláírásra a munkaszerződést. Előtte vagy három hetes procedúra volt az állományba vétel (erkölcsitől kezdve a személyiségteszten át mindenféle nyilatkozatig).
A szerződés azért csúszott, mert a rendszer malma lassan őröltek - de se akkor, se azóta nem tapasztaltam jogellenes magatartást, sőt.
Kicsit gyanakodtam én is az elején, hogy "még várni kell, a HR nem küldte át, rájuk telefonálunk", de végül megjött és bár visszadátumozva írtam alá, a munkabért is pontosan kaptam meg és kapom azóta is, illetve minden létező járulékot pontosan fizetnek utánam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!