Olvasom a felvi.hu-n, hogy 30 év alatti diplomásként lehet kapni támogatást OKJ-s képzésre. Ez tényleg így van?
"Gyesen, gyeden lévő kismamaként, 30 év alatti diplomásként, munkanélküliséggel fenyegetett dolgozóként a helyi munkaügyi kirendeltségen kérvényezni lehet a kinézett képzés támogatását. Ha a tanfolyam a munkaügyi kirendeltség szerint ajánlottnak minősül, tehát munkaerőpiaci igény van rá, akkor jó eséllyel jár rá támogatás. Az ajánlott tanfolyamok listája a munkaügyi kirendeltségek weboldalán (www.afsz.hu a gyűjtőoldal) megnézhető. Képzési támogatás címén megtéríthető a képzési költség és a vizsga díja, az utazási költség a képzés helyszíne és a lakóhely között."
Eddig úgy tudtam, ha van diplomám, utána már nem lehet ingyen OKJ-t végezni.
Hogy van ez?
Aki tudja, segítene?
Lehet, de nem azt amit szeretnél, hanem amit épp a munkaügyi kp támogat. Ha ez csak a virágkötészet, akkor azt.És nem mindenkinek. Van rá fix keret, tehát ebből mindenki nem részesül, max a regisztráltak kis hányada.
És asszem akkor, ha tartósan munkanki vagy. Ez régebben 1 év regisztrációt jelentett, most nem tudom mennyi.
Mikor letelt a munkanélküli, olvastam, hogy a munkaügyi központ indít tanfolyamokat. Gondoltam elvégzek egy bérügyintéző tanfolyamot.
Naja.
Há' nem úgy van az. Há' magának van egy eladói szakmája, he - mondták. Igaz, hogy így negyven fölött 20 éve nem dolgoztam az eredeti szakmámban, meg lenne is kedvem tanulni és dolgozni is, elutasítottak. A miértre a válasz az volt, hogy: állampolgáraink egy bizonyos részét kell beiskolázni, így én ebben a kegyben nem részesülhetek. Gondolom tudod kikről van szó.
Azokról, akik epedve várták ezt a tanfolyamot és majd meglátod, hogy elözönli az országot a közülük kikerülő bérszámfejtők tömege.
Porhintés az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!