A szakmunkások mire fel kérnek el ilyen drága munkadíjakat?
Home Office alatt leköltöztem nyaralóba, unalmamban kitaláltam hogy kifestem a házat és lecserélem a járólapot.
Megnéztem sok videót és elolvastam néhány cikket a témában, majd beszereztem minőségi munkaeszközöket és elkezdtem csinálni.
Mindennel együtt 10 nap alatt végeztem, építészmérnök ismerősöm nem hitte el hogy életemben először csináltam, jóformán tökéletes munkát végeztem.
Kíváncsiságképp megkérdeztem egy festőt hogy mennyiért vállalna, azt mondta 750 ezer, burkoló szintén ekörül.
Akinek van egy csepp esze, meg ízlése az simán megcsinálja magának, talán még jobban mint a “szakember”.
Főleg hogy az építőanyagokra minden úgy rá van írva hogy még egy analfabéta is megérti.
"Inkább a más szférában dolgozók fizetését kellene megemelni, hogy pl. ne számítson annyira drágának ha az ember felakarja újítani az otthonát."
Az építőipari munkák mindig akkor túl drágák, ha túl nagy a fizetőképes kereslet, az építőipari kapacitásokhoz képest. Most a kretén támogatások miatt mindenki egyszerre akar valamit szétverni otthon, ezért drága minden. Ha mindenki fizetése egy csettintésre megkétszereződne, akkor az építőipari munkák ára is ugyan úgy kétszeresére kúszna és hiába keresnél többet.
22-es! Azért írtam hogy “más szeférában dolgozók” fizetését kellene megemelni (tehát az ép. ip.-ban nem)
De írhatnám azt is hogy jelenleg az építőipar van megfelelőképpen megbecsülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!