Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szakmunkások mire fel...

A szakmunkások mire fel kérnek el ilyen drága munkadíjakat?

Figyelt kérdés

Home Office alatt leköltöztem nyaralóba, unalmamban kitaláltam hogy kifestem a házat és lecserélem a járólapot.

Megnéztem sok videót és elolvastam néhány cikket a témában, majd beszereztem minőségi munkaeszközöket és elkezdtem csinálni.

Mindennel együtt 10 nap alatt végeztem, építészmérnök ismerősöm nem hitte el hogy életemben először csináltam, jóformán tökéletes munkát végeztem.

Kíváncsiságképp megkérdeztem egy festőt hogy mennyiért vállalna, azt mondta 750 ezer, burkoló szintén ekörül.

Akinek van egy csepp esze, meg ízlése az simán megcsinálja magának, talán még jobban mint a “szakember”.

Főleg hogy az építőanyagokra minden úgy rá van írva hogy még egy analfabéta is megérti.

2021. máj. 17. 21:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%

Ha mindenki maga festegetné ki az otthonát/nyaralóját, akkor nem tudnának "ilyen magas" díjakat elkérni.

De nyilván nem ez történik, azért tudnak.

2021. máj. 18. 10:41
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

Keves a szakember es van rajuk igeny.

A festest azert megneznem. En festo vagyok es egybol megmondom egy szobarol hogy festo csinalta e. Azt te se gondolod komolyan hogy tudsz ugy festeni meg burkolni mint az aki ezt csinalja napi szinten evek ota.

Festoket altalaban a tehetos emberek hivnak akik nem akarjak bepiszkolni magukat. Tobb mint 90% szazalekban olyan emberek hazanal festek akik jol keresnek es ez meglatszik a hazukon is. Van neha olyan is aki atlag korul keres de azoknal nincs sok munka. Gyakran olyanokert hivnak amit nem tudnak megcsinalni mint pl lepcsonel a falak mert tul magas es azt sem tudjak hogy tegyek oda a letrat.

2021. máj. 18. 15:47
 13/23 anonim ***** válasza:
50%

1. Sokan vannak (nyilván ez relatív, hogy mennyi a sok) akiknek drágább az idejük, mert egyszerűen többet keresnek annyi idő alatt amíg megcsinálnák a "szakmunkát", mintha megbíznának egy szakit.

2. Illetve a másik oldal, hogy aki dolgozik (tudod a home office sem a naplopásról szól általában, ha nálad igen az téged minősít) egyszerűen nincs rá ideje. Hiába tudna 2 hét munkával megspórolni 500 ezret, míg a fizetése 2 hétre csak feleennyi, a munkahelyek nagy része nem úgy működik, hogy csak úgy elengedik 2 hétre, még fizetetlen szabadságra sem.

3. Én azért megnézném azt a munkát, amit csináltál (főleg a burkolást). Tegyél fel ide képeket, viccen kívül mondom.

2021. máj. 18. 17:05
 14/23 anonim ***** válasza:
Én nem tudom mit ekézitek a homeoffice miatt. Nyilvánvalóan mindenkinek SOKKAL több szabadideje marad, ha otthonról dolgozik, akkor is ha becsülettel ledolgozza a napi 8 órát. Kb. fél órára lakom a munkahelyemtől, már csak az utazás kapásból napi 1 óra plusz szabadidő, a reggeli készülődés "könnyítéséről" még nem is beszélve.
2021. máj. 18. 17:44
 15/23 anonim ***** válasza:
62%
Ha 10 nap alatt kifest egy házat és újra járólapozza, akkor az nem napi 1 óra pluszt jelentett a "home office" miatt. :-)
2021. máj. 18. 17:54
 16/23 anonim ***** válasza:
56%

1. Nem mindenki 8 órás munkarendben dolgozik. Pl. én is lényegében kötetlen munkaidőben vagyok, van aki 4 órában, van aki hatban. Használjátok a fantáziátokat. :)

2. A napi egy óra plusz csak az én hasraütős példám volt. Nem kell ahhoz túl extrém helyzet, hogy ez napi 2-3 óra plusz szabadidőt jelentsen.

3. Egy nyaralóról beszélünk, szóval valószínűleg nem egy túl nagy épület.

4. Nem csak a home office miatt felszabadult napi x órában lehet dolgozni a felújításon. Ugye egy nap 24 óra és nem 8. :)

5. Nem rohadtul mindegy nektek az, ha ne adj isten a munka rovására csinálta? Ennyire nincs életetek, hogy ezen pattogtok? :D

2021. máj. 18. 19:00
 17/23 anonim ***** válasza:
92%
Ezeknél ha elrontasz valamit az időd meg a pénzed bánja, villany-víz-gáz azért más ott nagyobb bajokat okozhatsz, láttam már youtube-ról tanult otthoni barkácsoló munkáját aki nem akart villanyszerelőt hívni, több sebből vérzett, talán nem egyből vágta volna agyon az áram de lettek volna bajok.
2021. máj. 18. 21:36
 18/23 anonim ***** válasza:

A mai anyagokkal nem nehéz elvegezni alap munkákat. Egy egyszerű burkolás, ahol nem kell szinteket állítani, ujravakolni a falat, stb, vagy egy tisztasági festés egy színnel megoldhato házilag.

A szakemberek akkor kellenek, amikor már komplexebb a feladat.

Érdemes kiszamolni, hogy mennyibe kerül az "ingyen megcsinalom magamnak".

Veszel szerszámokat, az időd is pénzbe kerül, anyagot szallitasz tehát kell egy autó is hozzá, stb...

A végén kiderul, hogy nagyjából a felét, harmadát tudod megsporolni egy szakember árainak.

2021. máj. 26. 07:17
 19/23 anonim ***** válasza:
49%

A piac szabályozza az árakat. Kevés a szakmunkás, tehát annyit kérnek amennyit akarnak.

Büfé szakos közgazdász meg végez 3000 egy évben, azt hiszik, hogy milliókat fognak keresni aztán nagy részük egész életében excelbe visz majd be adatokat szabósanyi bt.-nél.

2021. máj. 26. 07:27
 20/23 anonim válasza:

Én mindig is magamnak burkoltam, és mivel érdekelt, megtanultam az iskolában is, hogy legyen bizonyítványom róla. Visszagondolva rengeteg dolgot rosszul csináltam, amiről addig azt hittem hogy jó. Ha valamit nagyon elront az ember, könnyen 2 szeresére is ugorhatnak a költségek. De ha valaki megtudja csinálni hajrá!

Ha abba gondolunk bele hogy milyen drága manapság az élet, pl.:albérlet, rezsi, család stb., egyáltalán nem kérnek sokat az építőiparban dolgozók, maximum reális. Inkább a más szférában dolgozók fizetését kellene megemelni, hogy pl. ne számítson annyira drágának ha az ember felakarja újítani az otthonát.

2021. máj. 28. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!