Magyarország drága hely a helyi medián fizetésekhez viszonyítva?
sztem már a szolgáltató szektorban is egyre jobban felzárkózunk.
Fizetés a fele? :D Örülne az átlag ember, jó lesz az a 1/3ának.
"Fizetés a fele? :D Örülne az átlag ember, jó lesz az a 1/3ának."
Gondolom Ausztriára gondolsz nem Ukrajnára. Bírom, hogy a körtét akarod almával viszonyítani.
"A Nyugat-Európa" kifejezést kihagytad a kérdésből, tehát gyanítom Föld összes országa számít... akkor a válasz inkább NEM (kb 75%-nál jobban állunk).
Drága itt az élet Ausztriával összehasonlítva? Igen. Moldovával / Etiópiával / Bangladeshel? Nem.
Jah tudom, neked mindig a szomszéd fűje a zöldebb.
Azért valahol logikus, hogy a velünk határos és környékbeli ország(ok)hoz hasonlítjuk az életszínvonalat, nem egy másik kontinensen, tőlük 5000 km-re lévőkhöz...
A szolgáltató szektorban hol zárkozunk fel?
Kint él barátom, még a korlátozások előtt voltam nála pár hétig.
Salzburgban, 29 euróért voltam egy lerohadt, utca sarki fodrásznál.
Ez csak egy példa, de érted. Mai árfolyamon 10440 forint. Pesten 2500-ért bármelyik férfi fodrász levágja a hajad ha nem a belvárosban csináltatod.
2500-ért leköp maximum a fodrász, le nem vágja rendesen. Kint azért a 29€-ért ugyan bevándorló fodrász vágja, de odateszi magát. (Amúgy itthon is a fodrászok fele bevándorló / C@*@#)
De pl éttermi árak már bátran összehasonlíthatók.
Itthon gyros 800 Ft és kicsi, érezhetően gagyi, Graz/ Bécs 4€ és nem spórolja ki a húst, nem gagyi erős pistával nyomja tele, házi a pita.
Itthon egy jobb fajta hamburger egy sörrel 3000 Ft, Grazban 12-14€.
Itthon egy iható sör 600-700 Ft, Ausztria - Németország 4 €.
Duplák az árak, DE ezért cserébe jellemzően jobb minőséget is kapsz, tehát én inkább azt mondanám olyan 1,7x szorzó reális az ilyen szolgáltató szektori dolgokra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!