Csak szerintem vannak Magyarországon elmebeteg fizetések?
Konkrétan arra gondolok hogy nálunk olyannyira a magánszektor és a közszféra közti különbségek, valamint a munkaerőhiány dönti el a fizetéseket.
Leírok pár állást hogy értsétek mire gondolok, kérlek mindig vegyétel figyelembe az adott munka nehézségét és hasznát. A fizetéseket a bériránytű,a nettó lottó és ismerősök által állítottam össze.
Tehát , mindig nettóban értendő 1_3 év tapsztalattal...
Villanyszerelő 400-500e.
Rezidens orvos 220-250e.
Autós oktató 500-600e.
Főszakács 450-500e.
Pincér 300-400e.
Lovász 200-210e.
Takarító szállodában 210-225e
Tűzoltó 130-160e.
Középiskolai tanár 130-160e.
Ápoló 160-180e.
Scrum master 400-600e.
It-s állásokat ide sem írom mert nem fér ki. :)
Nem abszurd az hogy egy pincér többet keres mint egy ápoló és rezidens orvos? Vagy nem abszurd az hogy egy lovász többet keres mint egy tanár?
Az Indexes nettólóttó cikksorozatban volt egy kifejezetten egészségügyi dolgozók bérét bemutató rész. Az ottani fizetések 80%-át egyáltalán nem nevezném rossznak. Sőt! A lakosság 99%-a a két kezét (és még a lábait) is összetenné az ott fellelhető átlagbérért...
Simán voltak milliós fizetések is.
Pl.:
rezidens orvos 3 év tapasztalat 370 ezer,
kórházigazgató 30 év tapasztalat 1,4 millió,
állami egészségügyi projektmenedzser 480 ezer
közszférában dolgozó pszichológus 420 ezer.
Ezek olyan pénzek amelyekért a versenyszéfárban ölik egymást az emberek.
Apám két diplomával, 30 év munkatapasztalattal nem keresi ennek a felét sem agrárszektorban. Aztán mégis mindenki csak a szegény egészségügyi dolgozókat meg a pedagógusokat sajnálja...
Én 2 év után, versenyszférában, diplomával jutottam el odáig, hogy a legutóbbi bérem kemény 160 ezer Ft volt (nettó) és örülök, ha valahogy túlórákkal és ilyen-olyan bónuszokkal 200 ezer fölé kúszik...
Anyám könyvelőként, pénzügyi szakértőként 10+ év tapasztalattal most fog keresni 200 ezer felett...
Szóval igen, ebben az országban elmebeteg fizetések vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!