Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyen személyiséggel nem...

Ilyen személyiséggel nem illek bele egy nagy multi csapatába?

Figyelt kérdés

Mérnöki munkatapasztalatok ezek.

Csak kis ideig voltam nagy multiknál, és nem működött annyira jól. Elmondom az aggályaim, amiket tapasztaltam.

Kicsit más voltam a csapat többi tagjához képest, nem rosszabb, nem jobb, csak más meglátásaim voltak, másféle ötletek, de ez nem jelentette azt, hogy ne tudnék beilleszkedni, vagy ne lennék elég jó csapatjátékos.

Lényegesen jobb képességeim voltak a többiekhez képest, viszont a többség jóval szorgosabb volt nálam, ezért nem feltétlenül teljesítettem jobban a többieknél, vagy nem annyival, amennyivel lehetett volna. De nem teljesítettem rosszabbul.

Én inkább gyakran csevegtem, kikapcsolódtam a munkából, aztán persze a munkám meg lett csinálva ugyanúgy vagy jobban, mint a többieké. Nem voltam vevő erre a droidmunka hozzáállásra, robotolni reggeltől estig. Külső szemlélőként ez úgy tűnhetett, hogy nem vagyok túl hasznos tagja a csapatnak, de ha belenéz az ember a projektjeimbe, az eredmények magukért beszélnek, a megoldott feladatok, amiket letettem az asztalra.

Éppen ezért nem értem, hogy miért volt problémájuk azzal, hogy túl sok időt töltöttem nem munkával kapcsolatos dolgokkal. Még így is többet tudok teljesíteni, mint sokan. Máshol ezzel nem volt baj így, rám bízták a feladatot, bőven kész lett határidő előtt gyorsan és pontosan, ami elvárás volt az teljesítettem, bizonyos esetekben felülteljesítettem, és nem foglalkoztak azzal, hogy közben hogy osztom be az időmet, mit csinálok. De a nagy multinál mindent figyelnek, ami körítés, csak a főételt nem? Legyen az ember kommunikatív, jól fésült, szorgos-dolgos ember látszatát keltse, és az nem is fontos, hogy amúgy szakmailag milyen szinten van, illetve hogy mennyire okos?

A másik aggályom az volt, hogy mindenki csak azt az egy dolgot csinálta, és csak ahhoz értett, olyan nagyon nem is igényelt hatalmas szaktudást és kiváló szellemi képességeket a munka, inkább csak a cégben specifikus ismereteket kellett tudni. Nem éreztem azt, hogy feszegetné a határaim, próbára tenné igazán a szellemi képességeim. Inkább kitartást, szorgosságot, odafigyelést, együtt dolgozást, önfegyelmet, tanított nekem, már amennyire sikerült.

Most akkor a nagy multiknál nem is fontos, hogy az ember jó képességű legyen, az a lényeg hogy egy reggeltől estig kitartó biorobot legyen aki mindenhol ott van, rendelkezésre áll és csinálja? Aki igazán jó képességű annak nem való a multi, vagy hogy van ez? Pedig éppen ott fizetnek többet (kivéve, ha az ember máshol magasabb pozícióban csinálja).

Nem akarok cégneveket mondani, de olyan nagy volumenű cégekről van szó, amiket mindenhol ismernek, és nagy presztízzsel rendelkeznek.

2021. máj. 11. 11:15
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
52%
Hiába szeretnéd úgy beállítani, mintha azért lettél volna elküldve, mert te más vagy, jobb vagy az átlagnál. Ha valóban jól végezted volna a munkádat nem küldtek volna el. Senki nem küld el olyan munkaerőt, aki jól dolgozik, akinek a munkájával elégedettek.
2021. máj. 11. 12:09
 12/36 A kérdező kommentje:

Kicsi a valószínűsége, de előfordulhat. Szintén kicsi a valószínűsége, de még olyan is megtörténhet, hogy valakinek utánamennek becsületsértésért, ha egy olyan cég olyan alkalmazottja talál rá arra, hogy fikázzák a céget, még akkor is, ha anonim az oldal.

Sokfélét hallottam már. Jobb, ha az ember óvatos.

2021. máj. 11. 12:11
 13/36 A kérdező kommentje:

Az előbbit a 9-esnek címeztem.

10-es, ez jó meglátás részedről, ebben igazad van.

2021. máj. 11. 12:13
 14/36 A kérdező kommentje:
De ettől még a munkámmal csak elégedettek tudnak lenni. :)
2021. máj. 11. 12:21
 15/36 anonim ***** válasza:
55%
Ha elégedettek lettek volna a munkáddal, akkor nem küldtek volna el. Lehet, hogy azt mondták, hogy hibát nem találtak a munkádban, de ha azt látták, hogy kávézol, fbozol, mittudoménmit csinálsz ahelyett, hogy valami értelmessel töltenéd az idődet, pl. próbálnál másnak segíteni, megmondanád a főnöknek, hogy szívesen csnálnál valami mást is, mert kitelik az idődből, szívesen tanulnál valamit, szívesen megnéznéd mások, más területen dolgozók mit csinálnak, miből áll a munkájuk, vagy azon gondolkodnál mit és hogyan lehetne javítani - szóval ha a rengeteg pkusz idődben egyik se jutott eszedbe, akkor ne csodálkozz, hogy elküldtek és ne állítsd be magad úgy, mintha olyan nagyon jó munkaerő lettél volna.
2021. máj. 11. 12:26
 16/36 A kérdező kommentje:

Nem úgy lettem elküldve, hogy nem vagyok elég jó.

Kritizáltak azért, amit mondtam, én nekem ez nem tetszett és emiatt elkezdtem keresgélni másik helyet, és erre rájöttek, vagy megérezték.

2021. máj. 11. 12:29
 17/36 A kérdező kommentje:
És nagyon jól megvagyok ezen a másik helyen. Soha nem ér kritika. De ez más típusú munkahely, nem az a nagy multi típus.
2021. máj. 11. 12:33
 18/36 anonim ***** válasza:
89%
"rájöttek vagy megérezték" Akkor se küldenek el valakit csak azért mert más munkát keres. Az emberek jelentős többsége folyamatosan vált munkahelyet, nincs abban semmi különös. Azt írtad, hogy átlagos dolgozó voltál és problémájuk volt azzal, hogy túl sok időt töltöttél nem munkával kapcsolatos dolgokkal. Miért is kellett volna megtartaniuk akkor?
2021. máj. 11. 12:33
 19/36 A kérdező kommentje:

Miért kellett volna megtartaniuk? Mert gyorsabban fejlődtem a többieknél és legalább ugyanolyan jól teljesítettem mint mások, vagy jobban.

Az pedig, hogy ha rájönnek, hogy az ember nem 100%-osan elhivatott az ottani dolgok miatt (amit legfőképpen a kritizálással értek el), máshova akar menni, az elég indok arra, hogy nem tartanak rá igényt.

Nem voltam még olyan nagyon tapasztalt akkor, a karrierem elején voltam, amikor még erősen tanulási fázisban van az ember. A hozzám hasonlóan juniorokhoz képest mérve teljesítettem jól, még a nálam 1-2 évvel idősebbhez képest is, de nem a seniorokhoz képest.

2021. máj. 11. 12:37
 20/36 anonim ***** válasza:
52%
Elképesztő, hogy neked mindenre van magyarázatod és mentségére. Áldozat vagy ebben a helyzetben, ez kétségtelen! De mi lenne, ha túl tennéd magad azon, hogy a komoly cégek elküldtek (bármit is gondolsz ide a miért helyére) és örülnél, hogy találtál olyan munkahelyet, ahol elnézik azt, amit a multik nem?
2021. máj. 11. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!