Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki multi cégen keresztül...

Aki multi cégen keresztül kijutott külföldre, hogy csinálta?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy elég hülyén fogalmaztam meg a kérdést, de remélem érthető. Hogyan lehet kijutni a cégen keresztül külföldre? Már csak azért is érdekel, mert gondolom kiemelkedőnek kell lenni a szakmán belül, de akkor meg gondolom pont nem is akarnak elengedni. Ha pedig valaki átlagos, akkor nem tesznek meg neki ekkora szívességet. Azokat kétdezem, akiknek sikerült. Hány évig dolgoztatok a cégnél, mielőtt kijutottatok külföldre? Hogy jött a lehetőség? Melyik országba mentetek ki?

2021. máj. 1. 18:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Beadod a jelentkezésed cégen belül. EU-n belül kb. ennyi. USA-ba/ból már jellemzően különböző feltételekhez kötik, de ez is cégfüggő.
2021. máj. 1. 18:31
 2/14 xswerdy ***** válasza:
100%
a 3. munkanapomat már külföldön töltöttem, eleve úgy vettek fel, hogy az első projekt kb. fél év, és fixen Ausztriában. Sokszor van a multi világban a fordított probléma is, hogy egyesek már nem akarnak annyit utazni, mint a cég szeretné.
2021. máj. 1. 18:37
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez mondjuk engem is érdekelne, hogy nagyobb multik amik tényleg sok helyen vannak a világban mennyivel egyszerűbben megy egyik helyről a másikra.

Sőt, nekem még az is a kérdésem, hogy ha tételezzük fel mondok egy példát. Bosch, kimennék németbe ottani fizetésért majd visszakérném magamat X év múlva magyarba, akkor mennyi eséllyel csökkentik a fizetésem a magyar színvonalra? Ez benne van a pakliban? De mondhatnám ezt Audi, Mercedes és még minden másra is.

2021. máj. 1. 20:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
#3 100% eséllyel csökkentik, ha a magyar leányvállalat alkalmazottja vagy, akkor miért kapnál akkora fizetést mondjuk sima beosztott mérnökként, mint az osztályvezető?
2021. máj. 1. 22:45
 5/14 anonim ***** válasza:
51%

Egy forumon olvastam, hogy egy informatikus a karrierjet valahol kulfoldon kezdte ahol a fizujanak magyar megfeleloje 2,6M brutto volt. Jelentkezett Magyarorszagon par ceghez medior poziciora es megadtak a 600e brutto helyett.

Ertem, hogy en azt kerdeztem, hogy ha ugyan arrol a multirol beszelunk annak van-e letjogosultsaga de jo lenne tudni aki hallott mar errol, hogy csokkentik ha igen kb mennyivel.

2021. máj. 2. 08:15
 6/14 anonim ***** válasza:
Teljesen cégfüggő, hogy mennyire csökkentik. Van, ahol egységes fizetések vannak attól függetlenül, hogy melyik országban dolgozol (Stackoverflow, HotJar, Vacuumlabs, Reddit stb.) és van, ahol adott ország vásárlóerejéhez vannak igazítva a fizuk. Utóbbinál nyilván csökkentve lesz neked is erre a szintre.
2021. máj. 2. 08:36
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Ez általában úgy működik,hogy a cég kiküld tartós kiküldetésre és ha a kintiek (anyavállalat) elégedett veled, meg persze jól ápolgatod a kapcsolatokat, akkor x idő után kaphatsz tőlük helyi munkaszerződést.

Viszont, mérlegelni kell,hogy megéri-e.

A tartós kiküldetésnél a céged fizeti a lakhatási költségeidet.A magyar fizetésedet is megkapod adózva, plusz a havi kiküldetési díjadat.

2021. máj. 2. 08:56
 8/14 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam már németben sima magyar KKV-vel mérnök ként, de ott maximum 2 évig lehetett volna kiküldetésen lenni. A kiküldetésenkénti 3 hónapot meg elvileg úgy oldják meg, hogy németben bújtatnak a magyar irodában és 4 hónap múlva kapod meg a fennmaradó 3 havi kiküldetéses pénzedet, mert addig a 3 hónapig csak a magyar bért kapod aztán kezdődik a mókuskerék újra.

Akkor tényleg ez van, hogy el kell dönteni hol szeretnél dolgozni, külföldön vagy Magyarországon. :(

2021. máj. 2. 09:54
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem KKV-ről van szó.
2021. máj. 2. 10:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Több, mint 4 évet éltünk kint az USA-ban. A férjem cégénél mindig mentek a körlevelek a nyitott pozíciókra világ szerte. Jött egy olyan lehetőség, amit megpályázott az anyához és el is nyert. Költöztünk. A fizetése sokszorosa lett az itthoninak úgy, hogy ugyanazt csinálta, de azért ott sem volt fenékig tejfel az életet, úgyhogy a lehető legtöbbet spóroltunk és mielőtt lejárt volna a munkavállalóija, hazajöttünk. Itthon dupla annyi fizut kapott volna, mint amennyit 4,5 évvel azelőtt keresett, de ennél sokkal jobb lehetőségeket is kapott, így végül teljesen elhagyta a céget.
2021. máj. 2. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!