Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kamuztam az önéletrajzomba,...

Kamuztam az önéletrajzomba, most mit csináljak?

Figyelt kérdés

Volt vagy 5 munkahelyem 3 éven belül mire egy másik területen megtaláltam azt ami érdekel, de ugye ezeket nem lehet beleirni az önéletrajzba mert úgy fest mintha nem akarnék dolgozni...Sokszor emiatt nem vettek fel, igy hát egy barátom tanácsára egybevontam azokat a munkahelyeket, mintha egy helyen dolgoztam volna 3 évig. Igaz nem részleteztem az ottani munkámat, inkább az utána lévőt mert ott 1 évig dolgoztam, és ugyanolyan munkaterületen mint a mostani munkámnál. Viszont már 1 éve keresek munkát sikertelenül, szóval mikor behivtak és kérdeztek arról a munkámról (amiről kamuztam), csak bólogattam hogy ja-ja... Igazából nem hazugság mert dolgoztam ott, csak nem 3 évet...

Szóval felvettek, nagyon valószinű hogy azért mert azt hiszik ilyen hűséges vagyok egy helyhez, és nem azért mert utána 1 évig dolgoztam hasonló területen...

Most bekérték az összes előző munkahelyi papiromat, én nem is tudtam hogy ezt köteles vagyok beadni amúgy...az előző munkahelyem papirjait beadtam, de az azelőttit hogy adhatnám be mikor 5 helyen is dolgoztam 1-1 heteket/hónapokat? Rájönnek akkor hogy kamuztam, most mit csináljak? :/

2021. máj. 6. 08:33
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
10-es ha fizeted az albérletemet, a rezsit és a TB-met akkor egy szavam nincsen és megmondom az őszintét hogy kirúgjanak és újra csöves legyek :)
2021. máj. 6. 09:35
 12/28 anonim ***** válasza:
91%

#9 én másfél évig kerestem munkát egy keleti városban, mégse jutott eszembe, hogy kamuzzak.

Az a gond, hogy rossz ötlet volt alapjaiban egy olyan trükkhöz nyúlni, ami nagyon egyszerű nyilvántartási rendszerekből is lekérdezhető.

Sőt, még mondhattál volna helyettük szürke igazságokat is a full kamu helyett, pl nem úgy alakult az életem, hogy ott tudjak maradni az adott helyeken.

Mindegy is ám, ha ez esetleg szembetűnő lesz a munkáltatódnak és visszamondja a foglalkoztatásodat, akkor felfoghatod tanulópénznek.

2021. máj. 6. 10:09
 13/28 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező! Fizzese az anyukád aki ilyenné nevelt! :)
2021. máj. 6. 10:22
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Mond hogy 2 évig nem bejelentve voltál ott. Még egy kamu már nem számít, ha elég hülyék beveszik. De lehet szimplán nem is foglalkoznak vele. A munkaügyre mennek a papírok, ott a csaj azt sem tudja miért vettek fel
2021. máj. 6. 10:23
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha munkaügy nézi csak, akkor pont nem is érdekli őket.
2021. máj. 6. 10:26
 16/28 anonim ***** válasza:
41%

#12 "Az a gond, hogy rossz ötlet volt alapjaiban egy olyan trükkhöz nyúlni, ami nagyon egyszerű nyilvántartási rendszerekből is lekérdezhető"

Nem volt rossz ötlet, mivel amúgy nem kapta volna meg a melót. Lehet hogy így se fogja, de legalább van esélye.

Kérdező, majd írd meg, mi lett! Szerintem amúgy nem lesz belőle gáz, mert ahogy páran írták, nem feltétlenül ugyanaz az ember intézi, mint aki az önéletrajzodat nézte.

2021. máj. 6. 11:05
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
#16 lehet, hogy nem kapta volna meg a melót, de akkor azt számításba kellett volna vennie, hogy lebukhat vele, amit ugye nem tett.
2021. máj. 6. 11:14
 18/28 anonim ***** válasza:
93%

Még lehet ebből gubanc. Ha kiteszik a következő munkáltató(i) biztosan felkeresik a céget, hogy jajj miért is dolgozott csak pár napot/hetet és itt kibökik nekik, hogy hazudott. Onnantól elvesztette a bizalmát örökre.

A szakmában biztosan feltűnik majd, miért volt csak egy heti alkalmazásban, utánakérdeznek és annyi neki...

2021. máj. 6. 11:20
 19/28 anonim ***** válasza:
79%
#18: Szerintem kicsit túldimenzionálod ezeknek a dolgoknak a fontosságát a munkaerőpiaci ranglétrának azon a szintjén, ahol a kérdező feltételezhetően tanyázik. Gondolom nem a Harvard elnöki székét kapta meg, hogy komoly figyelem irányuljon a személyére és korábbi munkásságára.
2021. máj. 6. 11:49
 20/28 anonim ***** válasza:
25%
Mondd, hogy elvesztetted a TB kiskönyved. Kiállítanak egy újat és kész.
2021. máj. 6. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!