Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mondják azt hogy az...

Miért mondják azt hogy az alja munkában dolgozókat tisztelni kell?

Figyelt kérdés

kukásokat, árufeltöltőket, takarítókat, közmunkásokat

"Ezeket a munkákat is meg kell csinálnia valakinek"

Oké, ügyvédnek is kell lennie valakinek, orvosnak is kell lennie valakinek, építészmérnöknek is kell lennie valakinek. És?

De én nem értem hogy ez miért lenne indok hogy tiszteljük őket ezért.

Amikor valaki elhanyagolta a tanulmányait, vagy elvesztegette az életét és már csak ez a munka lehetőség áll a rendelkezésére hogy el tartsa magát amit senki más nem akar csinálni akkor miért kéne tisztelni őket emiatt?

Szerintem ha nincsenek lenézve emiatt, és ugyan úgy emberként vannak kezelve az elég.

Nyilván nem mindenki azért kötött ki ott ahol mert saját hibájából, van aki csak rossz családban nevelkedett, az élet elvett tőle dolgokat, és végül nem maradt jobb lehetősége.

Pusztán nem érdemel senki tiszteletet azért mert dolgozik valahol szerintem. Ha valaki dolgozik, pénzt az amit kap érte viszonzásul, hálát és tiszteletet akkor érdemel valaki ha ingyen dolgozik. Nem hiszem hogy lenne olyan aki azért megy kukásnak mert úgy érzi "ezzel a munkával olyan dolgot teszek a társadalomnak amivel büszke lehetek magamra". Nem akarnak éhen halni ennyi. Élni akaráson mi az amit annyira tisztelni kell? Ne nézd le az alja munkában dolgozó embert de ennyi. Mondjuk tény hogy a legtöbbjük megkeseredett, undok, pont azért amilyen életet él viszont az egy másik dolog.

2021. máj. 5. 19:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Hát szerintem ha magadtól nem tudod a választ, majd az élet ad olyan lehetőséget hogy megértsd. Te sem fogsz folyton ott dolgozni ám ahol eddig...lehet lejjebb kell adnod, és akkor mit csinálsz? Be állsz a sorba ugyan úgy mint mindenki más. Az orvost is tisztelni szokták azért amit tesz, vagy pont utálni...tök mindegy.

Amíg nem vagy valami k..va nagy celeb/híresség/színész addig pont ugyan olyan mókus kerékben vagy mint a többi ember...lehetsz akár egy ügyvéd is k..a mindegy. Ugyan úgy halsz meg mint a többi ember...vagy még szarabbúl.

2021. máj. 5. 19:28
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Sztem minden embert lehet tisztelni aki hasznos tagja a kozossegnek, függetlenül attól milyen munkát végez.

Nem vagy jobb ember attól, hogy mérnök vagy. Mindkettőtök munkája egyformán fontos a társadalom számára.

2021. máj. 5. 19:32
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Minden embert tisztelni kell.
2021. máj. 5. 19:37
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Pont azért, mert ők végzik az alja munkát.. Pl. Te odacsinálsz, ők meg feltakarítják. Ha nem tennék, élhetnél a kakidban.
2021. máj. 5. 19:49
 5/11 anonim ***** válasza:
24%
imádom a sarkításokat, amikor sokan a nettó 140es fizetésükkel úgy vigasztalják magukat hogy "ezt is meg kell csinálni"
2021. máj. 5. 20:38
 6/11 anonim ***** válasza:
54%
#5: hát nem ők tehetnek arról, hogy a xarpucolást nem fizetik meg olyan jól, mint pl. a k..válkodást.
2021. máj. 6. 00:21
 7/11 anonim ***** válasza:
97%
Itt a "tisztelni kell" nem azt jelenti, hogy csókold meg a lába nyomát, ha látod. Hanem hogy alapvető emberi normákat tartsd be, még akkor is, ha "aljamunkát" végeznek (pl. udvariasság).
2021. máj. 6. 01:21
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

Te egy idió.ta vagy kérdező! Mi ez a kérdés ba+? Akkor te sem érdemelsz tiszteletet, meg senki sem? Vagy mindenki érdemel tiszteletet vagy senki sem? A baj az hogy úgy ítélkezünk a másik felett hogy semmit nem tudunk róla. Honnan tudod azt, hogy kinek milyen volt az előélete, honnan jött, mit tanult,mit nem, hány szakmája van? Sehonnan, akkor hova fel ítélkezel és mire fel nézel le bárkit is? Tudok nem egy vagyonőrről pl. aki diplomás és a vagyonőröket is alapból lenézik miközben sem róluk, sem a munkájukról nem tudnak semmit. Egy riasztásnál megnézném az a sok pökhendi mit csinálna, ha nem volna biztonsági szolgálat. Honnan tudnák honnan jön a riasztás, merre menjenek, mit nézzenek meg és hol állítsák le a riasztást, hogy mi az a diszpécser, stb.

Vagy honnan tudod hogy a takarítónak hány, vagy milyen végzettsége van és miért lett takarító? Tudsz róla bármit is? Én nem egy érettségizett, szakmát végzett értelmes takarítóval találkoztam és mégis lenézik őket. Nem érdemel tiszteletet? Honnan tudod apálya, élete útját? Egészségi állapotukról mennyit tudsz? Azt hogy mennyit küzdött magáért? Beszéltél bármelyikükkel is? vagy csak ránézel és kitalálsz egy történetet, hogy biztos lusta volt tanulni azt fúj? vagy mi? Hány éves vagy? 15? Mert akkor megértem hogy így gondolkozol. Nem sokat tudsz az életről. Volt olyan igazgató aki mindenkinek megadta a tiszteletet, ugyan úgy ajtót nyitott a takarítónak mint a titkárnőjének és ugyan úgy ha ő lépett be köszönt mindenkinek és mosolygott mindenkire, senkit nem nézett le! Ez az intelligencia és az illem, jó érzés. persze ő már idősebb is volt, de mindenki nagyon szerette, nem is hiába.

2021. máj. 6. 09:25
 9/11 anonim ***** válasza:
30%
tisztelet helyett inkább fizessétek meg, vagy ti jóllaktok tisztelettel?
2021. máj. 6. 19:19
 10/11 anonim ***** válasza:
33%
9es a tiszteletet hogyan fizeted meg? Tisztelet alapból kéne hogy járjon mindenkinek ne fizetéshez legyen kötve. Milyen elferdült, beteg felfogásotok van nektek már? Atya ég! Beteg a mai generáció!
2021. máj. 6. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!