Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A lenézett, alja munkakörökben...

A lenézett, alja munkakörökben hogy bírnak ki a dolgozók 20+ éveket? Létezik hogy ők szeretik csinálni?

Figyelt kérdés
Például a gyári operátorok, a nagyáruházak eladó pénztárosai, vagy mondjuk egy iskolai takarítónő? Hogy lehet hogy vannak akik 20 éve ott dolgoznak, ugyanannál a cégnél, ugyanazt csinálják minden egyes nap, tudják hogy előrelépni nem fognak, és mégis becsülettel ledolgoznak évtizedeket? Meg lehet szeretni ezeket a munkákat ennyire, csak hozzáállás kérdése? Vagy ők alapból ilyen beletörődő beállítottságú emberek?
2019. okt. 22. 15:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Nekik ez tetszik. Jól érzik magukat. Szeretik csinálni, amit csinálnak. Stb.. Stb...

Miért lenézett? Az a buta aki lenézni őket! (finoman fogalmaztam). Tudod, hány és hány becsületes ember van köztük. Mint munkás, s mint szülő?

2019. okt. 22. 15:31
 2/20 anonim ***** válasza:
38%
Nem tanultak, nem is akartak vagy nem voltak rá képesek. Tisztában is vannak vele, hogy ennél több vagy jobb nem igazán akad. Könnyebb egy helyzetben megragadni, mint folyamatosan a határainkat feszegetni és keresni az újabb lehetőségeket, mert előrébb lépni szerintem csak így lehet. De valaki megelégszik ezzel. Sőt, amúgy egy mérnökember is képes 20+ éveket lehúzni egy multinál úgy, hogy ugyanazt a monoton egy dolgot csinálja. Jó, ő persze hogy jobban keres, de attól még a meló az meló marad. Kevesen csinálják szívvel lélekkel a szakmájukat, mert a pénz belekényszeríti őket minden másba. De ha valaki szívből szereti is amit csinál, akkor úgy ki lehet bírni évtizedeket, legyen ez akár egy programozás, építész, vagy eladó, takarítónő meló.
2019. okt. 22. 15:35
 3/20 anonim ***** válasza:
74%

Ezen én is szoktam gondolkozni.

Én utálok dolgozni, nem bírom a monotóniát, nem bírok hosszú ideig egy dolgot csinálni.

Az én szemszögömből el se tudom képzelni, hogyan lehet elviselni 40 évig a sort vagy a kasszázást. Pedig rám iy ez vár.

2019. okt. 22. 15:43
 4/20 anonim ***** válasza:
89%
Anyósom islolai takarítónő volt. Az iskola tőlük 100m, stressz kb nulla, fizikailag sem annyira vészes, ha a kollégák normálisak ezzel max a kevés pénz a gond.
2019. okt. 22. 15:44
 5/20 anonim ***** válasza:
84%

Az a problema, hogy az emberekke elhitettek, hogy a takaritas, az utcasepres, a kasszazas, felssolgalas, szegyen.

Pedig nem az. Az elet leszarja, hogy te mernok vagy programozo, magas iq-val rendelkezo egyen vagy.

Ok, a sajat ertelmi, neveltetesbeli, a tudatossagukbol, ezt tudtak kihozni.

A lenyeg, hogy tudtak alkalmazkodni a korulmenyekhez.

Itt inkabb az a kerdes, hogy az a mernok, orvos, jogasz, ha mar sztar szakmakat kell irjak ebben a ta4sadalmi agymosasban, kerdes, hogy ok, kepesek e lennenek alkalmazkodni vagy akar a lapatot megfogni, ha a helyzet ugy kivanja?

2019. okt. 22. 15:50
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan becsületes munka ami lenezendo
2019. okt. 22. 15:53
 7/20 anonim ***** válasza:
86%
Ezek a munkakörök általában együtt járnak azzal az óriási előnnyel, hogy du. 4-kor hazamész és nem kell azon agyalnod, hogy mi maradt el, mit kell holnap megcsinálnod, nem kell bekapcsolva tartanod a telefont, vagy este 10-kor vagy karácsonykor, esetleg nyaralás alatt e-mailekre válaszolgatni. Én 20 év ilyen munkaviszony után váltottam és örülök neki, hogy olyan munkám van, ami csak 8 órát vesz el a napomból. Túl sok mindent szalasztottam el vagy hagytam ki az életben a munka miatt.
2019. okt. 22. 15:53
 8/20 anonim ***** válasza:
95%
Anyukám eladó, betöltötte az 50. évet az első munkahelyén. Imádja, hát éve nyugdíjasként dolgozik ott, bele is betegedne, ha nem csinálhatná.
2019. okt. 22. 16:27
 9/20 anonim ***** válasza:
92%

A gyári munkát én sem értem, de a takarítás egyébként jó munka, én is azt csinálom. Bár suliba nem mennék, mert ott a megbecsültség abszolút nulla (bár elvárás sincs).

Takarítónak bárkit felvesznek. Nincs stressz, hogy mi lesz ha nem jutsz tovább a 8 körös interjú 7. fordulójában. A legelitebb helyekre is kell takarító, ahova amúgy be se tehetnéd a lábad (pl. 5 csillagos szállodák, parlament, stb.). Csak akkor rúgnak ki, ha tényleg valami etikátlan dolgot csinálsz. Akkor is percek alatt találsz másik helyet.

2019. okt. 22. 16:51
 10/20 anonim ***** válasza:
96%
1 ismerősöm takarítónő a helyi önkormányzatnál, ahol 4-en vannak ebben a munkakörben. Pont 5 percnyire lakik onnan (kisváros). Reggel 6-ra megy, 14 óráig van ott. Pénteken csak 12-ig. Nettó 140-et kap, plusz cafeteria. Nem szakad meg, persze azért fizikai meló,de imádja. Ha hazamegy, otthon is rögtön takarít, mos, vasal. Őt ez kielégíti, szerintem boldogabb, mint sok diplomás a nettó 400-ával. (már, aki kap nettó 400at)Munkát nem visz haza, stressz kb. semmi.
2019. okt. 22. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!