Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A lenézett, alja munkakörökben...

A lenézett, alja munkakörökben hogy bírnak ki a dolgozók 20+ éveket? Létezik hogy ők szeretik csinálni?

Figyelt kérdés
Például a gyári operátorok, a nagyáruházak eladó pénztárosai, vagy mondjuk egy iskolai takarítónő? Hogy lehet hogy vannak akik 20 éve ott dolgoznak, ugyanannál a cégnél, ugyanazt csinálják minden egyes nap, tudják hogy előrelépni nem fognak, és mégis becsülettel ledolgoznak évtizedeket? Meg lehet szeretni ezeket a munkákat ennyire, csak hozzáállás kérdése? Vagy ők alapból ilyen beletörődő beállítottságú emberek?
2019. okt. 22. 15:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%

Én pont gyárban dolgozok.

Bár magasabb pozícióban mint az operátorok de szerintem nem annyira vészes a munka csak a gépet kell kezelni. És nettó 180-200 körül hazavisznek. És szeretik is csinálni. Nem mindenki olyan, hogy mindig a kihívásokat keresi.

30F

2019. okt. 22. 17:09
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
An 5szepen leirja, igaza van.
2019. okt. 22. 17:09
 13/20 anonim ***** válasza:
87%

Én azt látom, hogy a cégben a takarítónővel a legrendesebb mindenki. Nem sok vizet zavar, jön, porszívóz, törölget, elvan, váltunk pár szót és megy. Akikkel meg össze vagyunk zárva hónapokra egy projektre azokkal meg ki tudnánk egymást nyírni.

Senki nem nézi le. Korábbi albérlőtársammal is volt takarítónőnk, havi-héthavi szinten egyszer jött, teljesen normális volt, mi is normálisan álltunk hozzá.

2019. okt. 22. 18:08
 14/20 anonim ***** válasza:
91%
Nővérek, tanítónők is keveset keresnek, mégis sokan szeretik csinálni. Dolgoztam olyan cégnél, ahol a takarítónő volt mindig a legvidámabb, belibbent az irodába, viccelődtünk, mindig volt egy kedves szava, dúdolgatott. A főnököm viszont minden nap búvalb..szott volt, állandóan ideges, mogorva.
2019. okt. 22. 18:43
 15/20 anonim ***** válasza:
80%

Amugy, en is stresszes munkakorokben dolgoztam.

Nem tagadom, szegyeltem, hogy takaritasra adtam a fejem. Na ez a bizonyos agymosas.

Szoval, nem gondoltam volna, de szabad vagyok :)

Napi 3 ora munkaval keresek netto 200-at,es egyedul dolgozom.

Senki nem csesztet.

Kulturalt helyrol beszelunk, mert konditeremrol van szo.

Mellette meg elmegyek irodara, aztan keresek annyit, mint egy "tanult" ember.

A masik, ami leesett nekem, maga az aranyok.

Sok helyen, ennyiert, komoly stressz alatt dolgoznak az emberek.

Remelem meg, foallasban, minimum 5 evig ott leszek a konditerembe.

Ha azirodai stresszes lesz, akkor felmondok, mert ott a kondi.

Vagy, dolgozok gyarban, irodan 3 honapot, osszeszedem azt a penzt, ami kell, aztan felmondok. A kondi az fix.

2019. okt. 22. 19:52
 16/20 anonim ***** válasza:
89%
Létezik. 15 évet húztam le multinál, igen jó fizetéssel. Az egész munkahelyen a takarítónő volt a legboldogabb személy.
2019. okt. 22. 21:16
 17/20 anonim ***** válasza:
75%
Egy jó takarítónő magánlakás takarítással havi 300-400 is megkeres.
2019. okt. 23. 05:06
 18/20 anonim ***** válasza:
16%

El van velük hitetve, hogy nem érdemelnek többet "erre születtek", "nincs lehetőségük előre lépni".. emellett nem is hajlandóak tenni semmit.

Hazamegy és sörike elő, bedől a barátok közt meg az x faktor elé és ennyi az élet. Szidja a kormányt, meg az időjárást és mindenki mást aki 1 fokkal is jobb helyzetben van mint ő. Évente 1x 1 hétre eljár nyaralni görögbe.. mert az nem maradhat ki az évből, meg hát "pihenni azt kell"

Aztán hopsz és máris eltelt az élete és 20 éve van ugyanannál a cégnél.

Munkatársaim is ilyenek, igaz nem takarítók de 10 éve vannak a cégnél.. 10 év alatt kb semmit se léptek előre. Nincs megtakarításuk, pedig a szülőknél laknak, nincs autójuk, de wellness minden hétvégén befigyel, éttermezés szintén. Nyelvet egyikük se beszél. 30hoz közeli korosztály. És már most kijelentik, hogy nem keresnek más munkahelyet, mert biztos nem találnak jobban fizetőt. (ők is a 20év 1 munkahelyen emberek lesznek)

ők ilyenek, lehetőség mindenki előtt van, de fel kellene ismerni és tenni érte!

2019. okt. 23. 18:23
 19/20 anonim ***** válasza:
85%

Azert az en szovegemmel nem kell megforditani a dolgot. :)

Nem tudom, meg lehet, hogy gyerek vagy, de aki iranyitott embereket, vagy felelossegteljes szakmaban dolgozott, az latja, hogy minnel feljebb mesz, annal nagyobb a stressz, es a masnakvalo megfelelesikenyszer, ami megint csak stressz. Eszkozhiany kovetkezteben, felsobb vezetoi hibas dontesek kovetkezteben, szarbol-varat epiteni, szemelyisegzavaros, gyerekagyu embereket iranyitani.

Ahhoz kepest nem fizetik meg az ilyen ember.

Mikor mondjak, hogy netto 400-as fizu.

Jol hangzik, csak mikor egy takaritois eltudja ezt erni, a 70 %-at biztosan, akkor az aranyerzek megvaltozik.

De lehetne a programozokrol is beszelni. Nem lehet mindenki Senior.

Akik egy helyen, egy adott munkakorben dolgoznak eveken at, azzal mi lenne a baj?

Magadbol indulsz ki elozo valaszolo.

Nem mindenki alkalmas mernoknek, programozonak, orvosnak, seggnyalonak.

Lathatjuk, hogy a vilagban, a melos, alkalmazotti letben elo ember, ki van zsakmamyolva. Nagy energiabefektetes, szar berezes. Csak sokan, a netto 4-500000 ft-ol is mar elvannak szallva.

2019. okt. 26. 10:58
 20/20 anonim ***** válasza:
74%
Én sosem tudnám ezt csinálni, ha beledöglök se. Pláne évekig. Néha emésztem is magam, hogy miért nem születtem iylen beletörődő dolgos embernek. Sose fogom megérteni.
2020. jún. 3. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!