Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gazdagság tanítható? Tanítsa...

A gazdagság tanítható? Tanítsatok gazdagok!

Figyelt kérdés

Szerintem tudatosan nem lehet gazdaggá válni. Ha a gazdagoktól elvennénk a pénzt, nem lennének újra gazdagok. Ennek az ellenkezője csak kitaláció.

Csak azért mondják, hogy kemény munkával el lehet érni a gazdagságot, hogy dolgozzon a rabszolga keményebben és ne csüggedjen, mert sz*r a fizetés.

Megvan az illúziója annak, hogy lehetnek szabadok.

A jelenleg berendezkedett első generációs gazdagok utódai pedig maradnak a helyükön és becsicskítják az emberiséget.( Tudom, ez a mondat úgy hangzik, mintha egy retardált írta volna. )

Szerintem "fent" már minden pozíció be van töltve. A legtöbb mai milliárdos állítólag első generációs. 50 év múlva egy sem lesz az.

2021. ápr. 22. 16:21
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
Akkor írj konkrétumot! Mi a végzettséged? Mihez van tehetséged, affinitásod? Jelenleg mit dolgozol?
2021. ápr. 23. 20:35
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha azt a módszert várod, ami konkrétabb a leírtaknál, mindenkinek működik, és holnaputánra gazdaggá tesz, akkor most szólok, hogy nincs.
2021. ápr. 23. 21:16
 33/50 A kérdező kommentje:

Ha nincs általános módszer, akkor csak szerencse kérdése a meggazdagodás és akármilyen információt is adok magamról, semmivel sem leszünk beljebb.

Nem konkrét tanácsokért tettem fel a kérdést. Egy vadidegenre olyan tekintetben úgy sem hallgatnék, hogy xy szakot végezd el, mert jól lehet vele keresni. Ezen felül annyi agyam még nekem is van, hogy utánanézzek, mivel lehet jól keresni.

Vagy milyen tanácsokat adtatok volna?

-Vagy azt mondtátok volna, hogy tanuljak valami értelmeset.

-Ha jól keresek azt, hogy a kiadásaimat csökkentsem és azt, hogy ne hisztizzek, mert most is jól keresek és szedjem össze magam.

Esetleg említettétek volna, hogy fektessek be és hozzak létre egy portfóliót.

Higgyétek el, egy átlagember eszéhez én is felérek. Egy nem átlag ember talán tudna egy olyat kérdezni, hogy már magán a kérdésen is meglepődnék. Leptek már meg így emberek. A nem hétköznapi probléma megközelítésre lennék kíváncsi. A hétköznapi problémamegközelítéssel a hétköznapi emberek élnek. Pont amiatt nem lesz gazdag az átlagember, mert nem gondolkodik a dobozon kívül és "rosszul" közelíti meg a pénzszerzés problémáját.( Ahogy én is )

Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet valaki gazdag átlagos megközelítéssel, de ha tudatosan tervezve meg lehet gazdagodni, akkor azt nem a hagyományos megközelítéssel lehet.

Vagy arról szól az egész, hogy legyél orvos, programozó, mérnök és ha ezekhez hülye vagy, akkor magadra vess? Ehhez adottság kell. Sőt ezek a szakmák olyanok, hogy ha csak a pénz motivál, akkor el fogsz vérezni.

Elon Musk, Steve Jobs és a többi 160+ IQ-val rendelkező géniuszok azt nyilatkozták, hogy elég a kitartó munka... Meg csak géniusznak kell ugye lenni. Ha nem vagy extrém intelligens, akkor csak szerencse kérdése.

Mondjuk én tényleg nem vagyok kitartó, de azt nem tudom, hogy kell. Nagyon mély kérdés ez az egész. Millió összetevős és aki el van b*szva ilyen tekintetben, az az életben nem tudja korrigálni a "hiányosságait". Vagyis nem lesz gazdag. Az OK, hogy szerintetek lehet, de nem láttok a sikertelenek fejébe. Ha agyat cserélnénk, te is ugyan úgy gondolkodnál, mint én. Nem tudom ki érti, hogy mire akarok ezzel kilyukadni. Teljesen mások az élettapasztalataink. Valamit meg kell tapasztalni ahhoz, hogy megváltozzon az adott dologról a véleményed.

2021. ápr. 23. 22:14
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés zárható. A kérdező mindent tud.

😂😂😂😂😂

2021. ápr. 23. 22:24
 35/50 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom, hogy te mire vágysz. Talán te akarsz lenni a következő Steve Jobs vagy Elon Musk? Ha igen, akkor foglalkozz az ő élettörténetükkel, húzz ki az USÁ-ba, keress ott mentorokat stb. Őket kell másolnod.

Mi itt Magyarországon élünk, ezért az itteni átlagembernek adunk tanácsot, amivel előrébb juthat. Egyébként, amit mi csinálunk a házastársammal működik, most már jópár év után állíthatom, hogy működik. Nem lettünk milliárdosok, de felső-középosztálybeliek igen. Szerintem ez nagy szó ez így 30 és 40 között és még nincs vége a fejlődésnek. Látszatra mi sem vagyunk eleresztve, de nem is érdekel különösebben, majd szépen nő az is.

2021. ápr. 24. 07:08
 36/50 anonim ***** válasza:
75%

"Ha nincs általános módszer, akkor csak szerencse kérdése a meggazdagodás"

Nana, erről szó nincs!

Nem szerencse, hanem tudás + elszántság + kockáztatás + kitartás.

Ettől függetlenül nincs általános módszer ezen túl, annyira sokféleképpen lehet meggazdagodni, és annyira egyénfüggő, hogy kinek mi működik.

Nem olyan milliárdos van, aki sok-sok üzletbe belebukott, míg mások sikereket értek el benne. Éppen azért, mert nem működik mindenkinek minden, mások az emberek képességei, készségei, attitűdjei, érdeklődése.

"Ha nem vagy extrém intelligens, akkor csak szerencse kérdése."

Újabb tévhit.

"Az OK, hogy szerintetek lehet, de nem láttok a sikertelenek fejébe."

Baszki, azt hiszed, mindenki, aki ide írogat, már "gazdag aggyal" született?

Ezt a fajta gondolkodást éppen úgy kell és lehet tanulni, mint bármilyen másikat.

Igen, ahogy írod, out of the box kell gondolkodni, sokféle szempontból szembemenni a társadalmi nyomással, a nyájjal, kitartani, amikor reménytelennek tűnik, stb.

Rengeteg gazdag szegényként kezdte, nem volt bennük semmi különleges, semmi géniusz. Csak volt egy pont az életükben, amikor azt mondták, hogy "én így nem akarom leélni az életemet, inkább beledöglök, de másmilyen lesz..." - és addig nem nyugodtak meg, amíg meg nem tanulták, hogyan tudnak pénzt csinálni a saját képességeikből.

2021. ápr. 24. 09:03
 37/50 anonim ***** válasza:
100%

#36: 10pontos! 👍

A k3rdező pl elolvashatja Csányi SÁndor életét is... (nem a színész..)

Mélyszegény családból indult...

2021. ápr. 24. 09:36
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Kitomboltad magad kedves kérdező?

Segítek elindulni. Ameddig csak a saját kis világnézetedet próbálod bizonygatni, hogy könnyebb legyen elviselni milyen szar az életed (jelenleg), addig nem fogsz a vágyott céljaid felé lépni, csak körbe-körbe toporogsz.

Az egész itt kezdődik. Valóban nem könnyű, de nem vagy elb@szott ember. Viszont ha olyan befektetést akarsz, amivel garantáltan elindulhatsz, akkor érdemes egy pszichológust felkeresni.

2021. ápr. 24. 11:33
 39/50 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, tényleg olvasd el a kifogások világa blog vonatkozó összes bejegyzését!

És ne kezdj el sírni, hogy mindenki szerencsés, mindenki gazdag helyre született, mindenki sokkal okosabb mint te - aki vitte valamire.

MErt ez nem igaz!

2021. ápr. 24. 12:04
 40/50 A kérdező kommentje:
Rendbe, elolvasom.
2021. ápr. 24. 12:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!