A gazdagság tanítható? Tanítsatok gazdagok!
Szerintem tudatosan nem lehet gazdaggá válni. Ha a gazdagoktól elvennénk a pénzt, nem lennének újra gazdagok. Ennek az ellenkezője csak kitaláció.
Csak azért mondják, hogy kemény munkával el lehet érni a gazdagságot, hogy dolgozzon a rabszolga keményebben és ne csüggedjen, mert sz*r a fizetés.
Megvan az illúziója annak, hogy lehetnek szabadok.
A jelenleg berendezkedett első generációs gazdagok utódai pedig maradnak a helyükön és becsicskítják az emberiséget.( Tudom, ez a mondat úgy hangzik, mintha egy retardált írta volna. )
Szerintem "fent" már minden pozíció be van töltve. A legtöbb mai milliárdos állítólag első generációs. 50 év múlva egy sem lesz az.
#12: "A tudásommal még 1000 másik ember vetekszik."
Akkor tanulj valami olyat, amivel egyedi leszel!
Találj ki valami olyat, amivel sokat lehet keresni.
Ha lesz egy príma ötleted, akkor fogsz találni olyan befektetőt, aki érdemesnek látja, és - későbbi részesedés fejében - ad neked kezdőtőkét.
Mindenre van megoldás - de nem úgy, hogy kiírod a GYK-ra, hogy dögöljenek meg a gazdagok....
"3000 Forintos bankkártya, amit 50 forint legyártani. Átb*szás. Százszoros haszon, nulla hozzáadott érték. Színtiszta lehúzás."
Itt azért szerintem van hozzáadott érték.
Arról nem is beszélve, hogy azt a kb. 3% jutalékot minden vásárlás után nem te fizeted, hanem a bolt. És a készpénzkezelés is rohadt drága, csak azt egyrészt mindenki fizeti adókból (elhasználódott pénzek cseréje), másrészt a bolt ennek a kezeléséért is külön fizet. Nem a boltvezető viszi el az övtáskában a vezérigazgatónak, hanem a páncélozott pénzszállító.
Én pl. két dolgot kombináltam a "gazdagsághoz", egy nem túlságosan keresett mérnöki szakot (ami eléggé érdekelt) és a statisztikai, adatelemző, programozói tudást. Erről a szakról az emberek 99%-a ilyen ismeretek nélkül jön ki, értető, hogy versenyelőnyöm van a munkaerőpiacon. A munkahelyem pedig ezt honorálta. Kis kreativitással, nyitottsággal, érdeklődéssel mindenki tud olyat kitalálni, amivel ő több, jobb lehet.
Hol írtam én kifogást? Ha én bezárlak egy sötét szobába és azt mondom teremts ételt és vizet magadnak, akkor csak siránkozni tudnál, hiába mondanám, hogy ne siránkozz. Addig hisztiznél, ameddig éhen, szomjan nem halnál, mivel nem adottak a feltételek. Ez jusson már el az agyatokig.
Fogjatok egy kisbabát és dobjátok a kutyák közé. Tápláljátok kutyakajával 5-10 éves koráig és utána kezdjétek el nevelni úgy, hogy se beszélni, se írni, se pedig olvasni nem tud. Na most remélem felfogtátok mi itt a lényeg. A gyereknek nem lesznek rendesen kialakult problémamegoldási mintái.
Ugyan így vagyok én a gazdagsággal. Nincs rá mintám. Ez a sötét szobában teremts ételt és vizet esete. Nekem ugyan ennyire idegen ez az egész.
Tudom, hogy hol a hiba, de nem tudok magamtól rajta változtatni, mert azt sem tudom, hol kezdjek neki. Kell a külső "segítség". Ezt kértem tőletek. Mégis mi a francot csináljak?
Ha tényleg így látod, akkor tedd meg az első lépéseket!
Gondolj a holnapra. Nézd meg, hogy mit tehetsz meg már ma azért, hogy a jövőd könnyebb legyen. Kezdje el pénzt félretenni, nézd meg, hogy milyen képzések volnának számodra elérhetők! Keress könyveket, és kezdj el arról olvasni, hogy mások hogyan csinálták meg a szerencséjüket!
"Ugyan így vagyok én a gazdagsággal. Nincs rá mintám. Ez a sötét szobában teremts ételt és vizet esete."
Oké, nincs rá mintád. De a sötét szobába csak beleképzeled magadat - a hiedelmeid alkotják ezt a sötét szobát.
Semmi és senki sem akadályoz meg abban, hogy szépen kilépj ebből a sötét szobából a napfényre!
Nagyon jól teszed, hogy kérdezel, ez az első a lépés.
A második az, hogy azon túl, hogy leszögezed, nincsen mintád, fogod az ÖSSZES kifogásodat, és szépen kihajítod az ablakon.
Ha más meg tudja/tudta csinálni, te is meg tudod. Csak tedd azt, amit ők is tettek, természetesen a saját készségeidre, motivációidra és haladási ütemedre szabva.
Kevés amit írtatok. Nekem konkrétumok kellenek. Ti csak megfoghatatlan tanácsokat osztogattok.
"Gondolj a holnapra. Nézd meg, hogy mit tehetsz meg már ma azért, hogy a jövőd könnyebb legyen."
-Ez egy Szabó Péter idézet is lehetne
"Fejleszd magad abban, amiben jobb vagy az átlagnál, építs fel rá valamilyen piacképes értékteremtést, keress rá célközönséget, és voilá."
-Ez se valami sokatmondó tanács
A többi is hasonló:
"Tanulás, önfejlesztés, munka, pénzügyi tudatosság"
"Akkor tanulj valami olyat, amivel egyedi leszel! Találj ki valami olyat, amivel sokat lehet keresni."
"Kis kreativitással, nyitottsággal, érdeklődéssel mindenki tud olyat kitalálni, amivel ő több, jobb lehet."
"A gazdagsag titka, hogy okosan bansz a vagyonoddal, befekteted, forgatod"
"Semmi és senki sem akadályoz meg abban, hogy szépen kilépj ebből a sötét szobából a napfényre!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!