Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megteheti-e a munkáltató,...

Megteheti-e a munkáltató, hogy nem fizeti a munkába járást?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem az lenne megteheti-e a munkáltató, hogy nem téríti a napi munkába járásom? Más városból járok be autóval (napi 70 km oda-vissza). A közösségi közlekedés nem megoldott mivel nem tudnék időben beérni reggel 6-ra. (3 busz 2 átszállás lenne, ha indulna hajnalban, de ami megy azzal csak fél 7-re érnék be)

Na már most havi szinten üzemanyagra mindig elmegy 40-45ezer az így sem eget rengető fizetésből. A munkáltató arra hivatkozik nem kötelező autóval járnom (csak nem gondolja, hogy majd gyalog vagy bringával tekerek be télen-nyáron 35 km-t)

Megteheti-e, hogy a 39/2010 (II.26.) Kormányrendeletben kötelezően előírt 9 Ft/km -t sem fizeti, esetleg majd elém tol egy szerződésmódosítást amiben kitér arra, hogy nem fizet és ezt írjam alá? Most készülnek szerződésmódosítást készíteni egy továbbképzés miatt ami 1 évre biztos idekötne, akkor viszont ha marad ez a hozzáállás a cég részéről nem is lesz esélyem másikat keresni.

Sajnos nagyon helyzetben érzi magát a munkáltató mert a közelben kevés a munkahely, szinte azt is mondhatnám, hogy semmi.

2021. ápr. 22. 07:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én tisztában vagyok vele, hogy ez a 9 Ft. Persze, hogy van kibúvó. Mint a munkabérre. Azt is vagy kifizeti, vagy nem. Más dolog, hogy jogsértést követ el vele.
2021. ápr. 22. 13:44
 12/18 Bolcs_Elek ***** válasza:
27%

Ez volt a kerdes. Megteheti e hogy nem fizeti ki?

Igen, megteheti.

2021. ápr. 22. 13:49
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Persze, én is megtehetem, hogy gyilkolok meg drogot árulok.

Jogszerűen nem teheti meg a cég és pont.

2021. ápr. 22. 13:51
 14/18 Bolcs_Elek ***** válasza:
22%
Verheted a nyalad holnap reggelig is....
2021. ápr. 22. 13:56
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Ez nem nyálverés, hanem tények :)
2021. ápr. 22. 13:59
 16/18 Bolcs_Elek ***** válasza:
22%
A teny az, hogy ha nem akarja nem fizeti ki :) torvenyesen kibujik alola hidd el. A munka torvenykonyvet tokeletesen kihereltek az elmult tiz evben. Olvasd el..,
2021. ápr. 22. 14:11
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
Párszor már forgott a kezemben :) De ámen, akkor mondogasd, hogy nem köteles kifizetni, biztosan lesz majd itt olyan, aki elhiszi.
2021. ápr. 22. 14:37
 18/18 anonim ***** válasza:
Bármit megtehet amiről munkaszerződésben állapodtatok meg.
2021. jún. 21. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!