Szerintetek ki lépjek a munkahelyről?
Én tavaly egy megbizható munkakozvetiton keresztul dolgoztam a postai logisztikai központban netto 2000ft/oraert ami 20 napra 320 ezret jelentett ami nem rossz egy betanitott munkáért. Aztán őszre a posta szerzodest modositott velük es lecsokentettek az órabért 1300 ft/órára majd meg is szűnt vagyis a posta szerzodest bontott velük.
Most masik munkakozvetiton vagyok es netto 1100ft az oradij.
Ez kemény :D
Gondolom akkor tényleg valami brutálisan megnövekedett forgalomhoz kerestek embereket.
Egyébként az ilyen melóért még 1300 sőt 1100Ft-os órabér is marha jó.
Nálunk a melósok bruttóban keresnek ennyit... mármint 1100Ft-ot. Az 1300 már kiemelkedő.
De most hiába hajtod, akkor sem átlagos ez a fizetés, sok helyen diplomával nem keresnek ennyit.
Valamilyen hibából kifolyólag jól jártál - mert te magad is írod, hogy nem mindenki kapott ennyit -, remélhetőleg nem csak elszórtad a nagy pénzt. Köszönd meg a szerencsédnek, hogy ilyen sokáig megtartottak titeket, és nem hamarabb módosítottak szerződést. Ennyi.
Ha kevesled az 1100at, keress más munkát, de a 2000 miatt keseregni felesleges, még bruttóban sem lesz annyi sehol.
#14 "Gondold csak el. Ha te keresel 300 ezret nettóban, mennyit fizetett utánad a Posta a munkaközvetítőnek bruttóban, hogy még a közvetítő is keressen? Bruttó 600 ezret havonta? Vagy mennyit? Teljesen irreális..."
Egyáltalán nem irreális. Az előző munkahelyemen szintén foglalkoztattak embereket munkaközvetítőkön keresztül. A munkaközvetítők általában nettó 2500-3000 forintos óradíjjal számláztak a cégnek. Tehát egy teljes idős állásnál a bruttó 600.000 körüli összeg teljesen reális ár egy kölcsönzött munkavállalóra számolva. Azt persze nem tudom, hogy ebből a pénzből a munkaközvetítő cégek mennyit adtak át a munkavállalónak és mennyit tartottak meg maguknak.
"a bruttó 600.000 körüli összeg teljesen reális ár egy kölcsönzött munkavállalóra számolva. Azt persze nem tudom, hogy ebből a pénzből a munkaközvetítő cégek mennyit adtak át a munkavállalónak és mennyit tartottak meg maguknak."
Ere írtam hogy vissza osszák annak, akiktől a melót kapják. ÉS a durva az benne, hogy a melózó madár még a 1500e-nek is örül, mert a semminél ez is több, tipikus magyar mentalitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!