Hogyan lépjek ki a munkahelyrol?!
Nos..
A munkahely ahová járok most még tud biztosítani busz járatot, ám én el akarok költözni így ahová megyek oda nem tud biztosítani...és így nem tudnám megoldani a bejárást és Ezért szeretnék kilépni vagy leszámolni vagy felmondani...
mivel az első munkahelyem ezért nem.vagyok jártas ebben a témában..
ilyenkor mi a teendő?
Még nem érdeklődtem felőle, mert először a ház ügyeit kell inteznem és csak utánna szeretnék kilépni!
csak érdeklődők addig hogy mi lenne a jó megoldás :)
Rendes felmondással felmondasz, megkérdezed, hogy akarják-e a cégnél, hogy kitöltsd a felmondási időd. Ha nem, akkor írtok egy közös megállapodást és viszont látás.
Ha igen, akkor a szerződésedben előírt felmondási időt még ledolgozod és utána mehetsz ahova akarsz.
Nem tudom, hogy állsz anyagilag de arra ügyelj, hogy közös megállapodással mondj fel mert ha te lépsz ki nem kapsz munkanélkülit!
Minden másban a munkaszerződés és a hatályos jogszabály dönt. Tehát van-e felmondási idő, mennyi, hogy zajlik, stb. Ezek egy normális szerződésben benne vannak.
Sok helyen megengedik, hogy szabira menj ez idő alatt. Máshol meg le kell dolgozni.
Szóval szólsz a főnöködnek szépen elmondod, hogy neked ez már nem megoldható és szeretnél elmenni úgy, hogy munkanélkülit is kapj tehát közös megállapodással.
A papírokat a munkáltató adja ki azzal kell menni a munkanélkülibe.
"Nem tudom, hogy állsz anyagilag de arra ügyelj, hogy közös megállapodással mondj fel mert ha te lépsz ki nem kapsz munkanélkülit! "
Egyrészt ez nem igaz, másrészt olyan, hogy munkanélküli már régen nincs, csak munkakeresési járulék, azt meg akkor kapod, hogy az elmúlt 3 évben volt 365 nap munkaviszonyod. Az, hogy kirúgtak, felmondtál vagy csődbe ment a cég nem számít.
Ezt mindenképp olvasd el mert elég érthetően le van írva, hogy 2013-tól, hogy alakulnak a jogosultságok. Teljesen új a felállás, a járadéknak 3 fajtája is lesz.
Nem tudom, hogy a topkalkulátor honnan veszi az értesüléseit, de amit a linkben írnak, nem helytálló.
Ez a törvény linkje: [link]
3 éven belül kell 360 munkaviszonyos nap.
Az mindegy, hogy milyen módon szűnik meg a munkaviszony.
Ha már nem vagy próbaidős, akkor vagy megpróbálsz közös megegyezéssel eljönni a munkahelyedről (akár már aznap), vagy felmondasz rendes felmondással. Ebben az esetben 30 nap felmondási időd van, amit teljes egészében le kell dolgoznod. Ettől a munkáltató eltekinthet. Az időarányosan járó még ki nem vett szabadságodat ki kell adnia és az utolsó munkában töltött napon meg kell kapnod a kilépő papírjaidat és a béredet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!