Pályakezdőként jövő hónaptól dolgozom és a munkáltatóm kérte hogy lépjek be magánnyugdíj pénztárba. Olvasgattam itt hogy a pszaf honlapján találhatók összehasonlító grafikonok de nem igazán találom. Szerintetek egyébként hova érdemes belépnem?
1. Törvényileg kötelező belépni? Nekem nem volt kötelező, nem tudom, most mi a helyzet.
2. Ha nem kötelező, akkor a munkáltató sem kötelezhet.
De igen.
Kötelező a magánnyugdíjpénzár tagság.
Én az alianz-hoz léptem be, volt ott ismerősöm.
Érdemesnek nem tudom hova érdemes.
10 napot dolgoztam, (70 órát) és kaptam 34000 ft os fizut, ebből 6600 ft volt a magánynyugdíj levonás.
utsó vagyok. Rosszul írtam.
bruttóm volt 42000 ft ebből vontak 6600 ft magányugdíjpénztártagságit, meg egyebeket és így lett 34000 kézbe.
Be is b*szna ha még a 34 ezremből jönne le ennyi.
Pályakezdőnek kötelező belépnie.
A magánnyugdíj járulék mértéke 8%, a nyugdíjjárulék 1,5% (aki nem magánnyugdíjpénztári tag, mert még nem volt kötelező belépnie és saját akaratából sem lépett be, annak a nyugdíjjárulék 9,5%, tehát ugyanannyit vonnak, csak máshova utalgatják)
A lányom az AXA-ba lépett be, a vőm az Allianzban van ( alányom most lépett be áprilisban, neten nézegette a hozamokat a pszáf oldalán, a vőm meg 2 éve, őt ügynök beszélte rá az Allianzra)
Ha pályakezdő vagy, érdemes kiváltanos a start kártyát.
asszem lehet majd választani, hogy kozkázatosan, vagy biztonságosan kezeljék a pénzedet...
Kockázatos = több hozam, de esély arra is hogy kevés lesz
biztonságos= kicsi hozam de tuti.
Én a kockázatost választottam..., hol van az mégh hogy nyugdíjas legyek....
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!