Hogy tegyek le pénzt ha van ez a bizonyos hóbortom?
Figyelt kérdés
Világéletében szegény ember voltam és sosem engedhetem meg magamnak az álmaim. Szegény családban nevelkedtem és bizony volt idő, hogy kenyérre se telt. 5 éve azonban az anyagi helyzetem jelentősen megsokszorozódott, konkrétan 20x jobb lett. A baj csupán az, hogy minden ami kiesett az életemben az a jelenlegi anyagi helyzetemben pótolom ergo minden havi fizetésem elverem tárgyak megvásárolására! Konkrétan ahogy jön a havi fizetés azt úgy költöm is elfele! Házam van amit már az 5 év alatt konkrétan 90% ban felújítottam, de családom még nincs csak barátnőm! Nagyon sokat dolgozom és fizetéskor mindig van bennem valami vágy, hogy muszály vagyok venni valamit amivel megajándékozom magam a kemény havi munka után! Ezzel nincs is baj csak mindig olyan drága dolgokat veszek ami el is viszi a pénzem! Mi tévő legyek? Hogyan fékezzem meg ezt a bolondságot? Úgy érzem ha nem veszek semmit akkor miért is dolgoztam keményen a hónapban! Képtelen vagyok lerakni a pénzem! Havi 280 órákat dolgozom, de van amikor 300 óra is megvan havonta! És ez nem egy két hónap, hanem minden évben és minden hónapban. Valami tipp mit kezdjek magammal?2021. ápr. 12. 14:05
21/24 anonim válasza:
Tedd a pénzed hosszú lejáratú befektetéshez kötött biztosításba. Beteszed a pénzed, nem férsz hozzá könnyen (nem tudod könnyelműen elkölteni) és még kamatozik is. Lejáratkor lesz egy halom lóvéd aminek egy részét újra befektetheted. Ha írsz privátban, akkor tudok neked kalkulálni is, hogy mennyiből hozzávetőleg mennyi lesz.
22/24 anonim válasza:
A 21-esre ne halgass! MLM-es értékesítő, aki unit linked biztosítást próbálna rádsózni.
Ha érdekel, hogy ez mi, itt van jó pár tapasztalat, ezekkel:
23/24 anonim válasza:
Nem fog tetszeni, de a munkát kell csökkenteni. Ennyi munka melett nincs időd élvezni az életet és ezért kompenzálz drága tárgyakkal. Magad is mondod hogy magadat akarod jutalmazni, és szerintem a vásárlás során termelődő boldogsághormon hajt. Kevesebbet melózz és lepd meg magad élményekkel. Utazás, hobbi, kapcsolatok. Idővel nem fogsz felesleges cuccokra vágyni, és ha a hobbid nem brutál drága akkor spórolni is fogsz. Másrészt viszont amit írsz hogy számítógép óra stb. szerintem első példányként nem probléma. Ha semmid sem volt akkor most kell felépítened az életed.
24/24 anonim válasza:
Ezen mindenki átmegy, aki életében először elkezd jól keresni. Pár hónap alatt meg kell tanulni kezelni az új élethelyzetet, ha nem sikerül, akkor az tényleg aggasztó. Esetleg kérj segítséget egy szakembertől, akinek ismerős ez a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!