Extrém munkahelyi stresszel ti hogy birkóztok meg?
Gyűlölöm a munkahelyemet és a munkámat. Iszonyatosan stresszes, rengeteg túlóra, soha véget nem érő feladatok, mindez diplomásként olyan fizetésért, mintha a tescoba mentem volna árufeltöltőnek.
Ráadásul kis cég ahol dolgozom, a főnökök és a menedzserem is rálát minden egyes lépésünkre, folyamatosan b@sztatva vagyunk minden apró-cseprő dologért, olyan munkákat akasztanak a nyakunkba, ami nem a mi feladatkörünk lenne, stb. Rendszeresen napi 12 órákat dolgozom a 8 helyett, mindent megteszek és még egy köszit sem kapok soha, csak a csesztetés megy állandóan.
Fél évet még mindenképpen ki kell bírnom itt, de már rosszul vagyok a munka gondolatától is, konkrétan annyira stresszelek, hogy már most, csütörtökön este is gyomorgörcsöm van a keddi nap miatt. Munkában meg aztán ennek a hatványozottja van, görcsben áll a gyomrom, rosszul vagyok, a víz lever, a szívem majd'kiugrik és állandóan azt várom, hogy mibe kötnek bele legközelebb, ma miért éreztetik velem azt, hogy egy értéktelen és alkalmatlan senki vagyok.
Kérlek segítsetek, mit lehet tenni ilyen helyzetben? Egyszerűen már nem bírom, idegileg teljesen kikészültem... Minden tippet szívesen fogadok!
Pénzügyi területről van szó egyébként.

Jó fizetésért cserébe. Az nyugtat, hogy lehet stresszes, viszont többszörösét keresem annak mint amit egy nyugis melóval eltölthetnék ugyanannyi otthonról távollétért cserébe.
Bár nálam túlóra nincs, napi 8 óra csak, de azért nekem is vasárnap már néha van gyomorgörcsöm ha olyan hét jön, esetleg hétfő reggel egy kis öklendezés is, de utána belerázódok, szerdán már megszokom, pénteken meg már örülök, hogy hétvége.
Alacsony fizetésért nem vállalnám. Ja meg engem megbecsülnek, tehát az még más mint nálad, én alapból stresszes vagyok szóval rástresszelek a dolgokra meg vannak folyamatban lévő ügyek kétes kimenettel stb. ezeken stresszelek.

Menj el a tescoba árufeltöltőnek. Kevésbé stresszes, nincs túlóra, a fizu ugyan az.
Kérdés, hogy hová tudnál haladni, ha a helyeden maradnál? Mert ha ilyen a cég alapállapota, akkor ez később sem lesz jobb.
Egyáltalán milyen terület, mit csinálsz? Mindig van jobb cég, főleg ha sok a munka, túlórázni kell, akkor más is meg fog fizetni jobb körülmények mellett. Az kamu, hogy olyan a munkakör amit csak te tudsz elvégezni, a fizetés rossz, a munka meg végeláthatatlan. Akkor fogd meg a piaci rést, vállakozz, ha nincs még rá képesítésed vedd át egy tapasztaltabb kollégádat. Nyilván ez nem ilyen egyszerű, de azt érezned kell, hogyha te nem is tudsz, más vállakozik és próbál emberségesebb körülményekkel munkavállalókat fogni.

Ez nem a munkáddal járó stressz, hanem az idióta munkáltatód által rádrakott stressz, ezt pedig szerintem nem lehet kezelni. Én legalábbis nem tudtam, váltottam.
A munkámból fakadó stresszt viszont jól tudom kezelni zömében sporttal és mindenféle stresszkezelő technikákkal. Pl. ha érzem, hogy ez már nem jó, akkor szünetet tartok, járok egyet, iszok egy teát, beszélgetek, felhívok egy barátot, tudatosan nem feszülök rá jobban, stb.

Velem is volt már hasonló. Miután 1 héten keresztül nem tudtam napi 3 óránál többet aludni, komolyan elgondolkoztam, hogy váltsak-e munkahelyet. Végül nem váltottam, hanem kipróbáltam, milyen az, ha csak annyit teszek meg, amennyi feltétlenül szükséges. A munkámat így is el tudom végezni és azóta nem is stresszelek annyit.
Egy olyan kisvállalatnál viszont, amilyet leírsz, egyáltalán nem biztos, hogy ez a jó stratégia. Ha meg se fizetnek, meg se becsülnek és még a feladatokat is utálod, akkor nem gondolkoznék a váltáson. Mi az oka annak, hogy még fél évig kötelező maradnod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!