Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miután elbocsájtott egy...

Miután elbocsájtott egy munkahely, lehet még felé tartozásom, amit talán később vasalnak be?

Figyelt kérdés
Tehát az történt, hogy okoztam 240 ezer forintos kárt a munkahelyemnek, amit részletekben, a fizetésekből kellene levonni. Viszont nem lesz több fizetésem, mert kirúgtak miatta. Így feltételezem hogy egy összegben fogják levonni. Viszont nagyon necces, hogy kijön-e ez az e havi béremből. Ha esetleg nem jönne ki belőle, akkor előfordulhat, hogy tartozásom lesz a munkahely felé és később fel fognak szólítani hogy fizessem meg a maradék kárt? Szokott ilyen lenni? A kiléptetést végző irodisták erre a kérdésre nem tudtak válaszolni, a céges telefonomat pedig vissza vették, így nem tudok már onnan senkit elérni aki kompetens lehet a témában, úgyhogy az hogy "kérdezd meg a munkahelyedet", nem fog összejönni.

2021. márc. 25. 11:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Aláírtam a lapot, amin fel voltak sorolva a tételek, amikben kárt okoztam és a végösszeg,"

ez sok mindenen nem változtat, vagy fizetsz magadtól vagy ha nem, akkor bíróság lehet belőle.

az hogy te aláírtad nem jelent végrehajthatóságot (azt majd a bíróság dönti el....) és nem jelent levonhatóságot sem.

tehát voltaképp semmit se jelent. bíróság.majd az dönt és akkor majd lehet végrehajtani. akkor és nem előbb.

2021. márc. 26. 09:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem tudják egyből behajtónak adni. Bírósági jogerős végzés hiányában semmit nem tudnak tenni. A munkáltatónak pert kell indítania, bizonyítania kell stb. Sőt, olyan nincs, hogy Döbrögi Úr benyögi mostantól ennyivel tartozol neki! Ennyi erővel mindenki tartozhat mindenkinek. Amikor megtörtént ez az eset akkor kellett volna neked pert indítani, hogy mi ez a követelés.
2021. márc. 26. 11:06
 13/14 A kérdező kommentje:
Itt valami félreértés történt. Eszem ágában sincs pert indítani. Nem ér annyit az egész hogy utána még esetleg a perköltséget is fizetnem kelljen. Annál nagyobb cégről van szó hogy érdemes legyen magánszemélyként pereskedni velük.
2021. márc. 26. 11:24
 14/14 anonim ***** válasza:

#10, ha alaírtad, akkor be fogják szedni, ezer útja van annak.

Az,hogy kidobalod a felszólításokat nagyon nem bejövős.

Nekem így lett 150 ezer egy 2400-ról.induló parkolási ügy.

2021. márc. 26. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!